Először is egy finom krémleves receptet mutatunk, mely egy levendulás zöldborsóleves. Mivel a zöldborsót is még frissen lehet kapni, így érdemes elkészíteni ezt a levest mostanság, míg még a hozzávalókat frissen beszerezhetjük bárhonnan.
A levendula nagyon jól megy a húsokhoz és a halakhoz is. Egy különleges, pikáns ízt ad nekik. A levendulás csirkemell ráadásul nem csak finom, hanem diétás is, így nem kell lemondani a finom falatokról fogyókúra során sem.
Ha a nyári befőzés során egy kis extrával dobnánk fel a lekvárunkat, akkor válasszuk hozzá a levendulát. A levendulás hagymalekvár télen jól fog jönni a hideg napokon egy kis nyári íz. Ha pedig nincs friss kenyerünk, akkor süssünk levendulás kenyeret, így maximalizálhatjuk az ízeket.
Végezetül két szuper egyszerű és finom desszert receptjét ajánljuk, mégpedig a gluténmentes levendulás kekszet és a citromos-levendulás süteményt. Könnyen elkészíthetjük őket és egyszerűen fantasztikusak.