9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Levendulás hagymalekvár

2014. március 14.
2.7321
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Arról már írtunk, hogy hogyan kell elkészíteni a hagymalekvárt, azonban ha egy kevés levendulával "fűszerezzük", akkor egy nagyon finom, pikáns lekvárt kapunk, mely igazi ízorgiát okoz a különböző sültek mellett.


Hozzávalók:
1 dl olíva olaj
1 kg tisztított vöröshagyma
1 dl almaecet
130 ml méz
1 teáskanál kakukkfű, rozmaring, só
1 evőkanál levendula

Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel. Ezután egy nagyobb lábosban az olívaolajon kezdjük el párolni a hagymát. Körülbelül 10 perc párolás után adjuk hozzá az almaecetet és a mézet, majd a többi fűszert is.

Fedő alatt további 30-40 percig pároljuk a főzetet. Ha már szép krémes, akkor vegyük le a tűzről és turmixoljuk össze. A legvégén szórjuk bele a morzsolt levendulát.

Végül üvegekbe töltjük és néhány napig száraz dunsztba tesszük.
hagymalekvárt, azonban ha egy kevés levendulával "fűszerezzük", akkor egy nagyon finom, pikáns lekvárt kapunk, mely igazi ízorgiát okoz a különböző sültek mellett. '>
4 hozzászólás

Regina

10 éve, 9 hónapja és 18 napja

Biztos finom lehet. Ki fogom próbálni mosolygó smiley

válasz erre

Sandy

10 éve, 11 hónapja és 20 napja

Soha nem csináltam még ilyet de nagyon tetszik, kipróbálom!

válasz erre

Gucci

10 éve, 11 hónapja és 20 napja

De furán hangzik. Nekem ez ki fog maradni.

válasz erre

moni1294

10 éve, 11 hónapja és 20 napja

Csodás specialitás! mosolygó smiley

válasz erre