13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Levendulás hagymalekvár

Mariann , 2014. március 14.
Arról már írtunk, hogy hogyan kell elkészíteni a hagymalekvárt, azonban ha egy kevés levendulával "fűszerezzük", akkor egy nagyon finom, pikáns lekvárt kapunk, mely igazi ízorgiát okoz a különböző sültek mellett.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 dl olíva olaj
 1 kg tisztított vöröshagyma
 1 dl almaecet
 130 ml méz
 1 teáskanál kakukkfű, rozmaring, só
 1 evőkanál levendula

Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg és szeleteljük fel. Ezután egy nagyobb lábosban az olívaolajon kezdjük el párolni a hagymát. Körülbelül 10 perc párolás után adjuk hozzá az almaecetet és a mézet, majd a többi fűszert is.

Fedő alatt további 30-40 percig pároljuk a főzetet. Ha már szép krémes, akkor vegyük le a tűzről és turmixoljuk össze. A legvégén szórjuk bele a morzsolt levendulát.

Végül üvegekbe töltjük és néhány napig száraz dunsztba tesszük.
 
4 hozzászólás

Regina • Megszállott #4 • 6 éve, 11 hónapja és 8 napja

Biztos finom lehet. Ki fogom próbálni

Sandy • Messiás #3 • 7 éve, 1 hónapja és 10 napja

Soha nem csináltam még ilyet de nagyon tetszik, kipróbálom!

Gucci • Messiás #2 • 7 éve, 1 hónapja és 10 napja

De furán hangzik. Nekem ez ki fog maradni.

moni1294 • Überbrutál #1 • 7 éve, 1 hónapja és 10 napja

Csodás specialitás!