Hozzávalók:
4-5 szem lilahagyma
3-4 evőkanál méz
3 evőkanál kristálycukor
só
kakukkfű
őrölt színes bors
4 evőkanál olívaolaj
vörösbor
Elkészítés:
Először a hagymákat karikázzuk fel, majd egy serpenyőben melegítsük fel a mézet és adjuk hozzá a cukrot. Karamellizáljuk meg a két összetevőt. Hozzáöntjük az olívaolajat, összekeverjük és hozzáadjuk a szeletelt lilahagymákat. Kicsit megsózzuk és elkezdjük párolni a hagymaszeleteket.
Ha a hagyma kezd már összeesni, akkor adjuk hozzá a kevés borsot és kakukkfüvet. Végül öntsük fel vörösborral, hogy éppen ellepje. Ezután már csak párolnunk kell addig, ameddig minden folyadék el nem párolódik és finom krémet kapunk.
Hagyjuk kihűlni, majd hidegen vagy melegen tálaljuk. Vörös húsok mellé nagyon finom. Ebből érdemes akár egy kicsivel nagyobb mennyiséget is elkészíteni, hiszen sokáig eláll.