13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Levendulás kenyér

Mariann , 2014. március 15.
Mai receptünk egy otthon elkészíthető kenyér, melyben a levendula is megtalálható. Nagyon ízletes, nem dominál benne túlságosan a levendula, ráadásul egészséges is.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 200 g rozsliszt
 150 g kukoricaliszt
 100 g finomliszt
 2 kiskanál só
 1 evőkanál cukor
 kevés őrölt bors
 1 evőkanál olívaolaj
 20 g élesztő
 2 dl víz
 1 gerezd fokhagyma
 1 evőkanál levendulavirág
 1 evőkanál rozmaring levél

Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagy keverőtálat, majd a hozzávalókat rakjuk bele. A fokhagymát aprítsuk össze, a levendulavirágot és a rozmaring levelet vágjuk apróra. Keverjük össze a hozzávalókat és kezdjük el dagasztani. Ha van otthon dagasztógép, akkor könnyű dolgunk lesz.

Ha készen vagyunk a dagasztással, akkor körülbelül 1-1,5 órát pihentetjük, hogy a duplájára növekedjen. Ezt követően finoman átgyúrjuk és formázzuk. Kevés vízzel megkenjük és egy késsel bevagdossuk a tetejét.

Előmelegített sütőben 180 fokon, 40-45 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl és már fogyaszthatjuk is.
 
6 hozzászólás

Móni • Überbrutál #6 • 7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Érdekesen hangzik!

Kicsi • Überbrutál #5 • 7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Lili írta:
Komolyan van olyan?
Igen van, és veszettül finom!

Lili • Messiás #4 • 7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Kicsi írta:
Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral!
Komolyan van olyan?

csillucs • Nagymester #3 • 7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Kicsi írta:
Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral!
De jól hangzik úgy.

Kicsi • Überbrutál #2 • 7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Én tuti megkóstolnám.. Rózsa lekvárral!

Linda • Polihisztor #1 • 7 éve, 1 hónapja és 9 napja

Érdekesen hangzik.