Hozzávalók:
200 g rozsliszt
150 g kukoricaliszt
100 g finomliszt
2 kiskanál só
1 evőkanál cukor
kevés őrölt bors
1 evőkanál olívaolaj
20 g élesztő
2 dl víz
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál levendulavirág
1 evőkanál rozmaring levél
Elkészítés:
Vegyünk elő egy nagy keverőtálat, majd a hozzávalókat rakjuk bele. A fokhagymát aprítsuk össze, a levendulavirágot és a rozmaring levelet vágjuk apróra. Keverjük össze a hozzávalókat és kezdjük el dagasztani. Ha van otthon dagasztógép, akkor könnyű dolgunk lesz.
Ha készen vagyunk a dagasztással, akkor körülbelül 1-1,5 órát pihentetjük, hogy a duplájára növekedjen. Ezt követően finoman átgyúrjuk és formázzuk. Kevés vízzel megkenjük és egy késsel bevagdossuk a tetejét.
Előmelegített sütőben 180 fokon, 40-45 perc alatt készre sütjük. Megvárjuk míg kihűl és már fogyaszthatjuk is.