Hozzávalók:
12 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 tojás
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1,5 dl tej
fél citrom leve
2-3 kiskanál szárított levendula
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés:
Első lépésként a vajat habosra keverünk a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a tejet és folyamatos keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá. Majd a fél citrom levét is belefacsarjuk a tésztába.
Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy törjük, a levendulát egy mozsárban durván összetörjük. Beleszórjuk a csokit és a levendulát a tésztába, majd jól összekeverjük. Egy hosszúkás püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.
Előmelegített sütőben, 160 fokon 35 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl és már tálalhatjuk is. Tea vagy kávé mellé tökéletes.