30 °C
erős felhőzet
2025. június 02., hétfő
Kármen, Anita

Citromos-levendulás sütemény

2014. március 13.
3.1131
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A mai receptünk egy nagyon finom és omlós sütemény, melyben a levendula és a citrom fantasztikus ízei keverednek. A levendula és a citrom nagyon jól kiegészíti egymást, ráadásul emellett egy kevés csokoládét is tartalmaz a desszert.


Hozzávalók:
12 dkg puha vaj
20 dkg cukor
2 tojás
30 dkg liszt
fél csomag sütőpor
1,5 dl tej
fél citrom leve
2-3 kiskanál szárított levendula
5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
Első lépésként a vajat habosra keverünk a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a tejet és folyamatos keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá. Majd a fél citrom levét is belefacsarjuk a tésztába.

Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy törjük, a levendulát egy mozsárban durván összetörjük. Beleszórjuk a csokit és a levendulát a tésztába, majd jól összekeverjük. Egy hosszúkás püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.

Előmelegített sütőben, 160 fokon 35 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl és már tálalhatjuk is. Tea vagy kávé mellé tökéletes.
4 hozzászólás

Gucci

12 éve, 2 hónapja és 10 napja

Nyamiiii

válasz erre

Linda

12 éve, 2 hónapja és 11 napja

Ezt ki fogom próbálni.

válasz erre

Natasha

12 éve, 2 hónapja és 11 napja

Hmm de jól néz ki. Nagyon szeretem a citromos omlós sütit ehhez hasonló.

válasz erre

mokus84

12 éve, 2 hónapja és 11 napja

Hű de jól hangzik. Finom lehet.

válasz erre