13 °Cköd
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Citromos-levendulás sütemény

Mariann , 2014. március 13.
A mai receptünk egy nagyon finom és omlós sütemény, melyben a levendula és a citrom fantasztikus ízei keverednek. A levendula és a citrom nagyon jól kiegészíti egymást, ráadásul emellett egy kevés csokoládét is tartalmaz a desszert.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 12 dkg puha vaj
 20 dkg cukor
 2 tojás
 30 dkg liszt
 fél csomag sütőpor
 1,5 dl tej
 fél citrom leve
 2-3 kiskanál szárított levendula
 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:
Első lépésként a vajat habosra keverünk a cukorral és a tojással. Hozzáadjuk a tejet és folyamatos keverés mellett a sütőporral elkevert lisztet adagoljuk hozzá. Majd a fél citrom levét is belefacsarjuk a tésztába.

Az étcsokoládét apróra vágjuk vagy törjük, a levendulát egy mozsárban durván összetörjük. Beleszórjuk a csokit és a levendulát a tésztába, majd jól összekeverjük. Egy hosszúkás püspökkenyérformát kibélelünk sütőpapírral és beleöntjük a tésztát.

Előmelegített sütőben, 160 fokon 35 perc alatt megsütjük. Megvárjuk míg kihűl és már tálalhatjuk is. Tea vagy kávé mellé tökéletes.
 
4 hozzászólás

Gucci • Messiás #4 • 7 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nyamiiii

Linda • Polihisztor #3 • 7 éve, 1 hónapja és 11 napja

Ezt ki fogom próbálni.

Natasha • Überbrutál #2 • 7 éve, 1 hónapja és 11 napja

Hmm de jól néz ki. Nagyon szeretem a citromos omlós sütit ehhez hasonló.

mokus84 • Überbrutál #1 • 7 éve, 1 hónapja és 11 napja

Hű de jól hangzik. Finom lehet.