13 °Cerős felhőzet
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Levendulás zöldborsóleves

Mariann , 2014. március 16.
Levendulás hetünk utolsó receptje a zöldborsóleves egy kevés levendulavirággal meghintve. Igazi különlegességnek számít, a lila kis virág nagyon pikánst ízt ad a levesnek. Érdemes kipróbálni.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 evőkanál olívaolaj
 30 g vaj
 1 vöröshagyma
 500 g zöldborsó
 1 evőkanál friss levendula virág
 500 ml zöldségleves
 só, bors

Elkészítés:
Előveszünk egy lábost és beletesszük az olajat és a vajat. A hagymát apróra vágjuk és üvegesre dinszteljük az olajon. Beleteszünk egy evőkanál levendulavirágot és ismét néhány percig pirítjuk. Hozzáadjuk a zöldborsót és a zöldséglevest.

Közepes hőfokon, fedő alatt körülbelül 15 percig pároljuk. Ha már puha a borsó, akkor egy botmixer segítségével pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk és további 5 percig főzzük.

Tálaláskor néhány levendulavirággal díszítjük.
 
6 hozzászólás

Regina • Megszállott #6 • 6 éve, 11 hónapja és 8 napja

Kicsit furcsa, de azért megkóstolnám

Lili • Messiás #5 • 7 éve, 1 hónapja és 8 napja

Ezt már csak azért is meg fogom kóstolni mert nagyon rosszul hangzik!

zsebibaba • Überbrutál #4 • 7 éve, 1 hónapja és 8 napja

Furán hangzik eléggé. De azért megkóstolnám.

Móni • Überbrutál #3 • 7 éve, 1 hónapja és 8 napja

Elég extrém kaja de tetszik!

Pocok • Megszállott #2 • 7 éve, 1 hónapja és 8 napja

Fúúúj nekem ez nem kéne.

Pillangó • Hiperaktív #1 • 7 éve, 1 hónapja és 8 napja

Érdekes íze lehet!