13 °Cerős felhőzet
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Levendulás csirkemell

Mariann , 2014. március 11.
A mai receptünk egy levendulás csirkemell lesz, mely egy kicsit édes, de nagyon finom és könnyen elkészíthető. Ha már unod a szokásos ízeket, akkor ez a recept nagyon tetszeni fog.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 1 szép bőrös csirkemell
 2 kiskanál levendula
 6 evőkanál vaj
 1 kiskanál kakukkfű
 pici reszelt citromhéj
 só, bors
 1 kisebb citrom leve

Elkészítés:
A levendulát egy mozsárban zúzzuk össze, majd adjuk hozzá a vajhoz. Keverjük el és adagoljuk hozzá a kakukkfüvet, a citromhéjat és sózzuk, borsozzuk. Egy fóliába beletekerjük és legalább 1 éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük.

A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A húst jól megmossuk és a bőre alatt bekenjük a levendulás vajjal. Sózzuk, borsozzuk és a csirke tetejére is teszünk morzsolt kakukkfüvet, majd meglocsoljuk a citromlével. Végül 35-40 perc alatt aranybarnára sütjük.

A végén levendulaágakkal díszítjük. Spárgát vagy rizst tálalunk hozzá köretnek.
 
4 hozzászólás

Lili • Messiás #4 • 7 éve, 1 hónapja és 12 napja

Nyami de gusztusos!

Linda • Polihisztor #3 • 7 éve, 1 hónapja és 13 napja

Én még tavaly ettem ilyen levendulás csirkét, nekem nagyon bejött.

moni1294 • Überbrutál #2 • 7 éve, 1 hónapja és 13 napja

Csirkemell is levendulával? Ez tényleg mindenhez felhasználható!

Gucci • Messiás #1 • 7 éve, 1 hónapja és 13 napja

Hmm de jól hangzik. Szeretem ezeket a különleges ételeket. És ezt még nem is nehéz elkészíteni.