13 °Cerős felhőzet
2020. szeptember 29., kedd • Mihály

Gluténmentes levendulás keksz

Mariann , 2014. március 10.
A levendulát rengeteg ételben lehet felhasználni. Lekvárokban, húsételekben vagy akár süteményekben. A mai receptünk egy gluténmentes levendulás keksz, melyet a lisztérzékenyek is fogyaszthatnak.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 50 dkg burgonya
 50 dkg kukoricaliszt
 1 dl tej
 1 csomag élesztő
 1 tojás
 15 dkg zsír
 5 dl tejföl
 2 evőkanálnyi levendula virág

Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd daraboljuk fel. Ezután bő sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, akkor burgonyanyomón keresztül törjük át és keverjük össze a kukoricaliszttel. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk és hozzákeverjük a kukoricalisztes burgonyához.

Hozzáadunk egy tojást, a zsírt, a tejfölt és a levendulavirágot. Jól összedolgozzuk az egészet, majd 1-1,5 órára félretesszük pihenni. Egymás után háromszor hajtogatjuk a tésztát, majd egy deszkán 1,5 cm-re nyújtjuk. Köröket szabunk ki, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük a kekszeket.
 
7 hozzászólás

Pocok • Megszállott #7 • 7 éve, 1 hónapja és 13 napja

Gusztusos...

Bogyó • Pipi #6 • 7 éve, 1 hónapja és 14 napja

Ezt elfogom kesziteni. Biztosan jo lesz!

monyó • Überbrutál #5 • 7 éve, 1 hónapja és 14 napja

Levendulás étel? Mindig tanulok újat...

Enci • Überbrutál #4 • 7 éve, 1 hónapja és 14 napja

Jó kis recept, kivánics vagyok, hogy milyen íze lehet.

krisztike • Überbrutál #3 • 7 éve, 1 hónapja és 14 napja

Hmmmm na ilyenről még nem hallottam... Imádom ezeket a recepteket!

bonita • Messiás #2 • 7 éve, 1 hónapja és 14 napja

De érdekesen hangzik ez a süti! Szerintem kipróbálom. De hol lehet kapni szárított levendula virágot?

Sandy • Messiás #1 • 7 éve, 1 hónapja és 14 napja

Levendulás keksz?

Nagyon érdekesen hangzik, ki kell próbálnom!