Hozzávalók:
50 dkg burgonya
50 dkg kukoricaliszt
1 dl tej
1 csomag élesztő
1 tojás
15 dkg zsír
5 dl tejföl
2 evőkanálnyi levendula virág
Elkészítés:
A burgonyákat pucoljuk meg, majd daraboljuk fel. Ezután bő sós vízben főzzük meg. Ha megfőtt, akkor burgonyanyomón keresztül törjük át és keverjük össze a kukoricaliszttel. Az élesztőt langyos tejben feloldjuk és hozzákeverjük a kukoricalisztes burgonyához.
Hozzáadunk egy tojást, a zsírt, a tejfölt és a levendulavirágot. Jól összedolgozzuk az egészet, majd 1-1,5 órára félretesszük pihenni. Egymás után háromszor hajtogatjuk a tésztát, majd egy deszkán 1,5 cm-re nyújtjuk. Köröket szabunk ki, majd egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük. 180 fokos sütőben 15 perc alatt megsütjük a kekszeket.