1. Medvehagyma krémleves
Ez egy nagyon egyszerű krémleves, amit a medvehagyma fokhagymás íze tesz igazán izgalmassá és finommá. Nem kell hozzá sok minden, ha tejszín helyett valamilyen növényi alternatívát választunk, akkor akár vegán formában is elkészíthetjük. A receptet itt találjátok meg.
2. Medvehagymás tojássaláta
Mivel lassan itt a húsvét, ezért mutatunk egy könnyed reggeli ötletet, amihez nagyon kevés hozzávalóra van szükség, ám nagyon ízletes és laktató is. A tojássaláta önmagában is nagyon finom tud lenni, de egy kis medvehagymával megbolondítva még jobb tud lenni. A receptet ezen a linken találjátok.
Ha már húsvét, akkor nem maradhat el a pofon egyszerű töltött tojás, amit szintén fel lehet dobni egy kis medvehagymával. Nem csak ízletesebb lesz, de a zöld színével kicsit fel is dobja a krémet. Ezt kifejezetten érdemes elkészíteni húsvétra, nagyszerű vendégváró. A receptet ezen a linken találjátok.
4. Medvehagymás pesto
Ha valami alap receptet keresel a medvehagymához, akkor az ez a pesto legyen az. Nagyon könnyű elkészíteni és számtalan módon fel lehet használni, például mártogatósnak, tésztára, húsokra, de szendvicskrémként is lehet használni. Napokig el lehet tartani a hűtőben. Friss medvehagymából érdemes készíteni, hogy az aromák kijöjjenek. A receptet ezen a linken találjátok.
A medvehagyma nagyon jól illik a tésztás ételekhez, hiszen ezekbe sokszor kerül fokhagyma, a fűszernövénynek pedig éppen ilyen íze van. Ezt a baconös gnocchi receptet akár 30 perc alatt össze lehet dobni, ha van otthon alapanyagunk. Nagyon laktató és eszméletlen finom is. Ebédre vagy egy könnyed vacsorára is lehet tálalni. A receptet ezen a linken találjátok.
+1 Medvehagymás stangli
Ha egy finom sós süteményt szeretnél készíteni húsvétra, akkor ez a recept legyen az. Az egyszerű sajtos stangli receptet feldobhatjuk egy kis friss medvehagymával, amitől még finomabb lesz. Ezzel már nyugodtan várhatod a vendégeket, hacsak a család addig fel nem falja. Érdemes belőle nagyobb mennyiséget készíteni. A receptet ezen a linken találjátok.