23 °C
erős felhőzet
2023. május 29., hétfő
Magdolna

Medvehagyma krémleves

2022. március 27.
56.5371
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk ismét egy nagyszerű leves, melyben a szezon kedvence, a medvehagyma is feltűnik. Ezt a levest nagyon könnyű elkészíteni, ilyenkor tavasszal pedig szinte kötelező.


Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 db vöröshagyma
1 szem burgonya
kb. 8 dl víz
1 db zöldség leveskocka
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só, bors

Elkészítés:
A hagymát és a burgonyát pucoljuk meg, majd a hagymát vágjuk apróra, a burgonyát kockákra. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát. Hagyjuk megfőni a burgonyát, közben a medvehagymát megtisztítjuk és összevágjuk.

Ha megfőtt majdnem a burgonya, akkor hozzáadjuk a medvehagymát és az áttört fokhagymát, majd forrástól számítva 5-8 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel leturmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejszínt és ízesítjük sóval, borssal. Végül összeforraljuk és már lehet is tálalni.
1 hozzászólás

zsebibaba

1 éve, 3 hónapja és 8 napja

Jól hangzik ez a leves.

válasz erre