Mai receptünk ismét egy nagyszerű leves, melyben a szezon kedvence, a medvehagyma is feltűnik. Ezt a levest nagyon könnyű elkészíteni, ilyenkor tavasszal pedig szinte kötelező.
Hozzávalók:
1 csokor medvehagyma
1 db vöröshagyma
1 szem burgonya
kb. 8 dl víz
1 db zöldség leveskocka
1 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
2 dl főzőtejszín
só, bors
Elkészítés:
A hagymát és a burgonyát pucoljuk meg, majd a hagymát vágjuk apróra, a burgonyát kockákra. Kevés olajon megpároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát. Felöntjük vízzel és beledobjuk a leveskockát. Hagyjuk megfőni a burgonyát, közben a medvehagymát megtisztítjuk és összevágjuk.
Ha megfőtt majdnem a burgonya, akkor hozzáadjuk a medvehagymát és az áttört fokhagymát, majd forrástól számítva 5-8 percig főzzük. Ezt követően botmixerrel leturmixoljuk a levest. Hozzáadjuk a tejszínt és ízesítjük sóval, borssal. Végül összeforraljuk és már lehet is tálalni.