21 °C
erős felhőzet
2024. július 24., szerda
Kinga, Kincső

Medvehagymás baconös gnocchi

2020. március 21.
19.5271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon gyorsan összedobható tésztaétel, amihez természetesen egy kis medvehagymát is raktunk, hiszen itt a szezonja, teli vannak vele a piacok és a boltok. Ízlés szerint természetesen más tésztát is használhatunk.


Hozzávalók:
500 g gnocchi
200 g bacon
fél csokor medvehagyma
2 dl főzőtejszín
só, bors

Elkészítés:
Ha boltban vásárolt gnocchit használunk, akkor először forrásban lévő sós vízben főzzük őket ki. Közben a bacont vágjuk kisebb kockákra és a zsírján pirítsuk meg. A medvehagymát vágjuk össze kisebb darabokra és ha megpirult a bacon, akkor adjuk hozzá. Kevergessük és ha már összeesett a medvehagyma, akkor mehet bele a tejszín. Vegyük lejjebb a hőmérsékletet és kevergessük néhány percig.

Közben nagyon kevés sóval és borssal ízesítünk. Ha a gnocchi is elkészült, akkor csak egyszerűen forgassuk a baconös szószhoz és már tálalhatjuk is.
1 hozzászólás

Minoni

4 éve, 8 hónapja és 17 napja

Szuper recept, köszünjük!

válasz erre