Hozzávalók:
1,5 kg liszt
250 g margarin
1 nagy csokor medvehagyma
1 púpos evőkanál sertészsír
200 g tejföl
3 tojás
75 g friss élesztő
4 dl tej
1 evőkanál só
400 g trappista sajt
Elkészítés:
Egy nagy tálba tesszük a lisztet és belemorzsolunk 200 g margarint, a sót, a sertészsírt, a tejfölt, 2 tojást, az élesztőt és apránként a langyos tejet. Jól összegyúrjuk az egészet, hogy masszív tésztát kapjunk.
A tésztát 40 percig pihentetjük, hogy kellően megkeljen. A tésztát ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a sajt, valamint az apróra vágott medvehagyma egy részét. Ráhajtjuk a tésztát és kicsit nyújtunk rajta. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg a medvehagyma és a margarin el nem fogy.
Ezt követően ismét hagyjuk pihenni 20-25 percig, majd kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal. Stangli méretűre vágjuk a derelyevágóval és előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 percet alatt megsütjük.