13 °C
borús égbolt
2025. május 11., vasárnap
Ferenc

Medvehagymás stangli

2015. március 15.
2.4491
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy nagyon finom sós sütemény, melyben medvehagyma is található. Elkészítése egyszerű és gyors, így ha vendégeket vársz, akkor érdemes elkészíteni vagy akár húsvétra is nagyszerű finomság lehet.


Hozzávalók:
1,5 kg liszt
250 g margarin
1 nagy csokor medvehagyma
1 púpos evőkanál sertészsír
200 g tejföl
3 tojás
75 g friss élesztő
4 dl tej
1 evőkanál só
400 g trappista sajt

Elkészítés:
Egy nagy tálba tesszük a lisztet és belemorzsolunk 200 g margarint, a sót, a sertészsírt, a tejfölt, 2 tojást, az élesztőt és apránként a langyos tejet. Jól összegyúrjuk az egészet, hogy masszív tésztát kapjunk.

A tésztát 40 percig pihentetjük, hogy kellően megkeljen. A tésztát ezután 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd megkenjük olvasztott vajjal és rászórjuk a sajt, valamint az apróra vágott medvehagyma egy részét. Ráhajtjuk a tésztát és kicsit nyújtunk rajta. Ezt a műveletet addig folytatjuk, míg a medvehagyma és a margarin el nem fogy.

Ezt követően ismét hagyjuk pihenni 20-25 percig, majd kinyújtjuk és megkenjük a felvert tojással, megszórjuk a sajttal. Stangli méretűre vágjuk a derelyevágóval és előmelegített sütőben, 190 fokon 15-20 percet alatt megsütjük.
2 hozzászólás

Sandy

11 éve, 13 napja

Huu de ennék most egy ilyet. mosolygó smiley

válasz erre

csillucs

11 éve, 13 napja

Finom lehet. Nagyon szeretem a medvehagymát. Még tavaly szoktam rá.

válasz erre