8 °C
borús égbolt
2024. április 20., szombat
Tivadar

Medvehagymás pesto

2015. március 29.
2.3921
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mivel éppen most van a medvehagyma szezonja, ezért a mai receptünk is egy medvehagymás finomság lesz. A pesto egy fűszeres szósz, melyet leginkább tésztákhoz szoktunk használni, de húsokhoz is adhatjuk.


Hozzávalók:
100 g medvehagyma - kb. egy csokor
35 g fenyőmag
70 g parmezán sajt
1 teáskanál tengeri só
bors
100 ml olívaolaj

Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg, majd vágjuk csíkokra. Nem kell túl vékonyra, hiszen úgyis turmixolni fogjuk. A fenyőmagot pirítsuk meg egy serpenyőben, nem kell alá semmit se tenni. Egy aprítóba, vagy turmixba tesszük a medvehagymát, a fenyőmagot, a sót, a borsot és a parmezánt. Majd jól turmixoljuk össze az egészet.

Ha már elég krémes állagú, akkor adjuk hozzá az olívaolajat is és ismét keverjük jól össze. Végül egy steril befőttes üvegbe tesszük és bármikor elővehetjük ha kell.
3 hozzászólás

Sandy

9 éve, 10 hónapja és 5 napja

Juj de jó kis recept. mosolygó smiley

válasz erre

Babóca

9 éve, 10 hónapja és 5 napja

Erről még nem hallottam, de biztosan finom. Mondjuk egy kis fokhagyma mintha kéne még bele.

válasz erre

bababum

9 éve, 10 hónapja és 5 napja

Ez nagyon jó! mosolygó smiley Tuti megcsinálom!

válasz erre