1. Zöldborsós rizottó
Itt a zsenge, friss zöldborsó ideje, ezért nem lehet kihagyni ezt a szuper zöldborsós rizottó receptet. Ha unod a zöldborsófőzeléket, akkor helyette próbáld ki ezt a rizottó receptet, amit önmagában is lehet fogyasztani, de sült hús mellé is lehet kínálni. Ha nincs friss zöldborsónk, akkor természetesen fagyasztott alapanyagból is el lehet készíteni.
2. Cukkini rizottó
A cukkini szintén egy szuper zöldség, amit felhasználhatunk rizottóban. Ha szeretjük a cukkinit, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a cukkini rizottó receptet, ami szintén igazán ízletes önmagában is, de sültek mellé is lehet fogyasztani köretként. Akkor jó, ha az állaga krémes és lágy, ehhez érdemes jó minőségű vajat használni.
Ha nyár, akkor paradicsom. A frissen szedett, édes paradicsomnál nincs is jobb, amit felhasználhatunk ebben a szuper rizottó receptben is. Az olasz ételek lelke nem csak a tészta, hanem a finom paradicsom is. Szerencsére manapság már lehet a boltokban igazi olasz paradicsomokat is kapni, akár abból is elkészíthetjük ezt az ételt.
4. Gombás rizottó
Bár a gomba inkább őszi alapanyagnak számít, azért ilyenkor is lehet kapni akciósan, amiből elkészíthetjük ezt a gombás rizottó receptet. A gomba nagyon jól illik a rizottóhoz, ha jól készítjük el, akkor odáig lesz érte az egész család. Ezt még diétába is be lehet illeszteni, csupán az arányokra kell odafigyelni.
5. Garnélás rizottó
Ha nyár, akkor tenger, ha tenger, akkor tengeri herkentyűk. Amennyiben kedveljük a tengeri ízeket, akkor ezt a szuper garnélás rizottót muszáj lesz kipróbálni idén nyáron. Garnéla helyett más tengeri alapanyagot is lehet használni, de ezt a legegyszerűbb elkészíteni. Ha idén nyáron nem fogsz tudni a tengerpartra utazni, legalább élvezd otthon a tenger ízeit.