5 °C
enyhe eső
2024. december 10., kedd
Judit

5 ízletes rizottó recept a nyárra

2023. június 08.
67.2231
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a nyár a nyakunkon, ilyenkor sokan nem szeretnek nehéz ételeket fogyasztani, ezért ma mutatunk öt szuper rizottó receptet, melyet érdemes lesz elkészíteni ebben az évszakban. A rizottót elkészíteni nem nehéz feladat, ám megfelelő alapanyagokat kell választani és kell némi időt szánni arra, hogy a rizsszemek szépen megdagadjanak és krémes állagot érjünk el.


1. Zöldborsós rizottó

Itt a zsenge, friss zöldborsó ideje, ezért nem lehet kihagyni ezt a szuper zöldborsós rizottó receptet. Ha unod a zöldborsófőzeléket, akkor helyette próbáld ki ezt a rizottó receptet, amit önmagában is lehet fogyasztani, de sült hús mellé is lehet kínálni. Ha nincs friss zöldborsónk, akkor természetesen fagyasztott alapanyagból is el lehet készíteni.

2. Cukkini rizottó

A cukkini szintén egy szuper zöldség, amit felhasználhatunk rizottóban. Ha szeretjük a cukkinit, akkor mindenképpen próbáljuk ki ezt a cukkini rizottó receptet, ami szintén igazán ízletes önmagában is, de sültek mellé is lehet fogyasztani köretként. Akkor jó, ha az állaga krémes és lágy, ehhez érdemes jó minőségű vajat használni.


3. Paradicsomos rizottó

Ha nyár, akkor paradicsom. A frissen szedett, édes paradicsomnál nincs is jobb, amit felhasználhatunk ebben a szuper rizottó receptben is. Az olasz ételek lelke nem csak a tészta, hanem a finom paradicsom is. Szerencsére manapság már lehet a boltokban igazi olasz paradicsomokat is kapni, akár abból is elkészíthetjük ezt az ételt.

4. Gombás rizottó

Bár a gomba inkább őszi alapanyagnak számít, azért ilyenkor is lehet kapni akciósan, amiből elkészíthetjük ezt a gombás rizottó receptet. A gomba nagyon jól illik a rizottóhoz, ha jól készítjük el, akkor odáig lesz érte az egész család. Ezt még diétába is be lehet illeszteni, csupán az arányokra kell odafigyelni.

5. Garnélás rizottó

Ha nyár, akkor tenger, ha tenger, akkor tengeri herkentyűk. Amennyiben kedveljük a tengeri ízeket, akkor ezt a szuper garnélás rizottót muszáj lesz kipróbálni idén nyáron. Garnéla helyett más tengeri alapanyagot is lehet használni, de ezt a legegyszerűbb elkészíteni. Ha idén nyáron nem fogsz tudni a tengerpartra utazni, legalább élvezd otthon a tenger ízeit.
2 hozzászólás

bababum

1 éve, 7 hónapja és 18 napja

Ezek a rizottók nagyon jók.

válasz erre

csillucs

1 éve, 7 hónapja és 19 napja

Egyszer-kétszer már csináltam rizottót, de nem olyan mint az étteremben.

válasz erre