Mai receptünk egy isteni finom rizottó étel, amit vasárnapi ebédként is tálalhatunk, amennyiben kedveljük a tengeri dolgokat. Természetesen garnéla helyett tengergyümölcseit is használhatunk vagy akár lazacot.
Hozzávalók:
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
300 g tisztított garnéla
1 fej vöröshagyma
300 g rizottó rizs
80 ml fehérbor
1 l alaplé
só, bors
fél citrom leve
60 g reszelt parmezán
80 g vaj
1 csokor petrezselyem
Elkészítés:
Első lépésként a megtisztított garnélákat megpirítjuk két evőkanál olajon és két gerezd zúzott fokhagymán. Ha már szépen megsültek a garnélák, akkor félre tesszük őket. A maradék olajat beleöntjük, hozzáadjuk a finomra vágott hagymát és a két gerezd fokhagymát, majd egy kis párolás után a rizst. Ha már elkezd fehéredni a rizs, akkor felöntjük a borral. Ha már elpárolgott a bor, akkor adagonként lassan adjuk hozzá az alaplevet.
Közben sóval és borssal szórjuk meg. Ha az utolsó adag alaplevet is magába szívta a rizs, akkor adjuk hozzá a sajtot és a vajat, valamint a citrom levét. Jól összeforgatjuk, végül pedig a petrezselyemmel szórjuk meg és tálaljuk a garnélával.
Fotó: www.thespruceeats.com