Hozzávalók:
1,5 l alaplé
300 g rizs
500 g csiperkegomba
2 db mogyoróhagyma
3 evőkanál olívaolaj
125 ml száraz fehérbor
só, bors
3 evőkanál snidling
4 evőkanál vaj
50 g parmezán sajt
Elkészítés:
A gombát vágjuk szeletekre, majd kevés olívaolajon pároljuk puhára néhány perc alatt, majd tegyük félre. A hagymát vágjuk apóra, majd a serpenyőben olívaolajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizst. Kicsit pirítsuk meg a riszt és öntsük fel a borral. Ha elpárolgott az alkohol, felöntjük az alaplé egy részével.
Hagyjuk főni, hogy felszívja az alaplét, majd a többit is hozzáadjuk és lefedve, alacsony lángon 15-20 percig főzzük. Közben a gombát felmelegítjük, az apróra vágott snidlinget hozzáadjuk és a sajtot. Ha a rizs már teljesen megpuhult, belekeverjük a vajat, a gombás keveréket és sóval, borssal ízesítjük.