5 °C
borús égbolt
2024. december 09., hétfő
Natália

Gombás rizottó

2016. március 10.
6.9621
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már eleged van a húsból vagy szeretnél húsmentes böjtöt tartani, akkor készítsd el az alábbi egyszerű egytálételt. A gombás rizottó nagyon finom és mivel nem tartalmaz húst, ezért vegetáriánus barátaidnak is kínálhatod.


Hozzávalók:
1,5 l alaplé
300 g rizs
500 g csiperkegomba
2 db mogyoróhagyma
3 evőkanál olívaolaj
125 ml száraz fehérbor
só, bors
3 evőkanál snidling
4 evőkanál vaj
50 g parmezán sajt

Elkészítés:
A gombát vágjuk szeletekre, majd kevés olívaolajon pároljuk puhára néhány perc alatt, majd tegyük félre. A hagymát vágjuk apóra, majd a serpenyőben olívaolajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizst. Kicsit pirítsuk meg a riszt és öntsük fel a borral. Ha elpárolgott az alkohol, felöntjük az alaplé egy részével.

Hagyjuk főni, hogy felszívja az alaplét, majd a többit is hozzáadjuk és lefedve, alacsony lángon 15-20 percig főzzük. Közben a gombát felmelegítjük, az apróra vágott snidlinget hozzáadjuk és a sajtot. Ha a rizs már teljesen megpuhult, belekeverjük a vajat, a gombás keveréket és sóval, borssal ízesítjük.
6 hozzászólás

eperjam

9 éve, 6 hónapja és 3 napja

A rizottó nagyon jó, bár én nem kifejezetten szeretem.

válasz erre

Zita.Péter

9 éve, 6 hónapja és 3 napja

Nem rossz.

válasz erre

Sandy

9 éve, 6 hónapja és 4 napja

Hmm de jól néz ki..mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

9 éve, 6 hónapja és 4 napja

De tök jó recept. mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

9 éve, 6 hónapja és 4 napja

Ohh de szuper recept.

válasz erre

Móni

9 éve, 6 hónapja és 4 napja

Imádom a rizottót. Gombásat is.

válasz erre