17 °C
tiszta égbolt
2025. június 14., szombat
Vazul

Gombás rizottó

2016. március 10.
7.0442
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ha már eleged van a húsból vagy szeretnél húsmentes böjtöt tartani, akkor készítsd el az alábbi egyszerű egytálételt. A gombás rizottó nagyon finom és mivel nem tartalmaz húst, ezért vegetáriánus barátaidnak is kínálhatod.
 


Hozzávalók:
1,5 l alaplé
300 g rizs
500 g csiperkegomba
2 db mogyoróhagyma
3 evőkanál olívaolaj
125 ml száraz fehérbor
só, bors
3 evőkanál snidling
4 evőkanál vaj
50 g parmezán sajt

Elkészítés:
A gombát vágjuk szeletekre, majd kevés olívaolajon pároljuk puhára néhány perc alatt, majd tegyük félre. A hagymát vágjuk apóra, majd a serpenyőben olívaolajon pároljuk meg, majd adjuk hozzá a rizst. Kicsit pirítsuk meg a riszt és öntsük fel a borral. Ha elpárolgott az alkohol, felöntjük az alaplé egy részével.

Hagyjuk főni, hogy felszívja az alaplét, majd a többit is hozzáadjuk és lefedve, alacsony lángon 15-20 percig főzzük. Közben a gombát felmelegítjük, az apróra vágott snidlinget hozzáadjuk és a sajtot. Ha a rizs már teljesen megpuhult, belekeverjük a vajat, a gombás keveréket és sóval, borssal ízesítjük.
6 hozzászólás

eperjam

10 éve, 21 napja

A rizottó nagyon jó, bár én nem kifejezetten szeretem.

válasz erre

Zita.Péter

10 éve, 22 napja

Nem rossz.

válasz erre

Sandy

10 éve, 22 napja

Hmm de jól néz ki..mosolygó smiley

válasz erre

Mirjam

10 éve, 22 napja

De tök jó recept. mosolygó smiley

válasz erre

krisztike

10 éve, 22 napja

Ohh de szuper recept.

válasz erre

Móni

10 éve, 22 napja

Imádom a rizottót. Gombásat is.

válasz erre