20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

4 gyümölcsös leves, amit a nyáron érdemes elkészíteni

2023. június 11.
70.5101
Mariann profilja, adatai
Mariann
A meleg időben nem kedveljük a túl nehéz és forró ételeket, ilyenkor előtérbe kerülnek a gyümölcsös krémlevesek, melyeket nagyon egyszerűen el lehet készíteni, lehet őket hidegen és melegen is fogyasztani. Ma mutatunk négy szuper gyümölcsös receptet, amit biztosan kedvelni fog a család.


1. Áfonyakrémleves

Az áfonya ilyenkor jó áron beszerezhető, amiből nem csak süteményeket vagy lekvár lehet készíteni, hanem finom levest is. Az áfonyakrémlevest fagyasztott gyümölcsből is el lehet készíteni, könnyed, ízletes és hamar elkészül.

Ha kíváncsi vagy a receptre, akkor kattints ide.

2. Eperkrémleves

Itt a hazai eper szezonja, már egyre több termelőnél lehet olcsón beszerezni ezt a szuper gyümölcsöt, amiből szintén lehet levest készíteni. A mentával megbolondított krémlevest egészen biztosan imádni fogják a gyerekek is, hiszen nem csak édes, de frissítő is.

Ha kíváncsi vagy a receptre, akkor kattints ide.

3. Málnakrémleves

Bár málnából még kevés terem, de már most el lehet menteni ezt a receptet, hiszen a málna is egy nagyszerű bogyós gyümölcs amiből levest készíthetünk. Nagyon kevés hozzávalóra van szükségünk ehhez a recepthez, néhány perc alatt pedig össze lehet állítani.

Ha kíváncsi vagy a receptre, akkor kattints ide.

4. Erdei gyümölcsös leves

Végezetül íme egy szuper erdei gyümölcsös leves, melybe fagyasztott és friss gyümölcsöket is tehetünk. Ezt is nagyon könnyen össze lehet dobni, hidegen és melegen is fogyaszthatjuk. Erdei gyümölcsök mellé más gyümölcsöket is rakhatunk, például barackot.

Ha kíváncsi vagy a receptre, akkor kattints ide.
2 hozzászólás

Bogyó

1 éve, 9 napja

Nekem a meggyleves a kedvencem nyáron.

válasz erre

krisztike

1 éve, 10 napja

Szuper receptek, köszönjük!

válasz erre