14 °C
erős felhőzet
2024. október 15., kedd
Teréz

Áfonyakrémleves

2023. május 30.
71.5001
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Itt a nyár, a gyümölcsös krémlevesek ideje, így ma mutatunk egy nagyon ízletes és könnyen elkészíthető áfonyás receptet. Ha akciósan tudunk vásárolni fagyasztott áfonyát, akkor vegyünk nagyobb mennyiséget és próbáljuk ki az alábbi levest.


Hozzávalók:
850 g fagyasztott áfonya
5 evőkanál cukor
1 db fahéjrúd
5 db szegfűszeg
1 db citrom
1 csipet só
2 dl habtejszín
3 teáskanál vaníliás pudingpor

Elkészítés:
Egy liter vízben feltesszük főni az áfonyát, amihez hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a fél citrom levét és a sót. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük a levest. Ezután kivesszük a fűszereket és összeturmixoljuk a levest. Érdemes ezután egy sűrű szitán átszűrni a levest, mert az áfonya darabos tud maradni.

A tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk. A végén még lehet cukorral és citromlével ízesíteni attól függően, ki mennyire szereti az édeset.
1 hozzászólás

Lili

1 éve, 5 hónapja és 27 napja

Nyami!!!! Imádom, minden ilyen bogyós levest imádok.

válasz erre