Hozzávalók:
850 g fagyasztott áfonya
5 evőkanál cukor
1 db fahéjrúd
5 db szegfűszeg
1 db citrom
1 csipet só
2 dl habtejszín
3 teáskanál vaníliás pudingpor
Elkészítés:
Egy liter vízben feltesszük főni az áfonyát, amihez hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget, a cukrot, a fél citrom levét és a sót. Forrástól számítva 10-15 percig főzzük a levest. Ezután kivesszük a fűszereket és összeturmixoljuk a levest. Érdemes ezután egy sűrű szitán átszűrni a levest, mert az áfonya darabos tud maradni.
A tejszínt simára keverjük a pudingporral, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk. A végén még lehet cukorral és citromlével ízesíteni attól függően, ki mennyire szereti az édeset.