Végre itt a finom hazai eper szezonja, így érdemes kipróbálni ezt az egyszerű krémleves receptet, melyet egészen biztosan kedvelni fog az egész család. Fagyasztott epret is lehet használni.
Hozzávalók:
1 kg friss eper
5 db mentalevél
30 g vaj
3 evőkanál cukor
2 dl habtejszín
2 dl tejföl
1 csomag vaníliás cukor
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
Az epret alaposan mossuk meg, vágjuk le a zöld részüket és hagyjuk őket egyben. Kevés vajon kezdjük el fonnyasztani az eperszemeket. Amikor már kezd levet ereszteni, akkor hozzáadjuk a két féle cukrot, a reszelt citromhéjat és összeforraljuk. Amikor kezd szirupos lenne, hozzáadunk 2 dl vizet.
Elkeverjük a tejszínt és a tejfölt, majd a mentával együtt az eperhez adjunk. Összeturmixoljuk az egészet és végül lehet is tálalni.