A padlizsán az egyik legnagyszerűbb zöldség, melyből rengeteg ételt lehet készíteni, de ezek közül az egyik legegyszerűbb a padlizsánkrém. Ehhez nem kell sok hozzávaló, könnyen el lehet készíteni és pirítósra kenve sokak kedvence lesz akár reggelire, akár vacsorára. Ezt szeptemberben érdemes elkészíteni.
Ősszel beérnek a fügefák is, melyekből egyre több van hazánkban is, így már hazai fügét is lehet kapni a boltok polcain. A fügéből nagyszerű előételt lehet készíteni, méghozzá sonkába tekert sajtos fügét. Ehhez egy pohár fehér vagy rozé bor tökéletesen illik és a hidegebb őszi napokon a kertben vagy az erkélyen elfogyasztva mennyei. Válasszunk minőségi alapanyagokat.
Ősszel sokan kedvelik a kissé földes ízeket, így a gyökérzöldségek kerülnek előtérbe ebben az időszakban. Éppen ezért érdemes elkészíteni a mézes-narancsos sült répát, mely nagyszerű köret sült húsokhoz, de önmagában is lehet fogyasztani. Nagyon gyorsan és könnyen el lehet készíteni, nem kell hozzá sok minden.
Ha egy ízletes vasárnapi ebédötletet keresel, akkor ezt most megtaláltad, ugyanis a zöldségágyon sült sertésszűz egy nagyszerű étel a családnak, ami laktató és egyszerű, ugyanis a hús és a köret egyszerre készül el. Ehhez nem muszáj extra köretet készíteni, csak ha valaki szeretne. A húsra azonban oda kell figyelni, nehogy kiszáradjon sütés közben.
Végezetül az ősz egyik kedvelt gyümölcse a szilva, amit leginkább süteményekhez, lekvárokhoz érdemes felhasználni. Készíthetünk belőle házi szilvás lepényt, melynek mennyei íze van és egészen biztosan kedvelni fogja a család is. A fahéj és a szilva nagyon jól illik egymáshoz, ezért érdemes több fahéjat is használni ennél a receptnél.