25 °C
kevés felhő
2025. június 03., kedd
Klotild

Padlizsánkrém

2016. március 19.
2.1132
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ismét egy nagyon egyszerű és szuper szendvicskrém receptjét mutatjuk meg, mely nagyon egészséges és ünnepekre vagy vendégek fogadására is tökéletes lehet. Kevés hozzávalóból elkészíthető.


Hozzávalók:
1 kg padlizsán
2 közepes fej vöröshagyma
150 ml napraforgó olaj
só, bors ízlés szerint

Elkészítés:
A padlizsánt mossuk meg alaposan és töröljük szárazra. Majd vágjuk félbe és tegyük egy tepsibe a vágott felével lefelé. Előmelegített sütőben, 220 fokon megsütjük. Ha már puha, akkor kész is van. Kivesszük a sütőből, kikaparjuk a húsát, amit egy szűrőbe teszünk és hagyjuk legalább egy órát állni.

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Végül a hagymát és a lecsepegtetett padlizsánt botmixerrel pürésítjük, közben az olajat apránként hozzáadjuk. Sóval, borssal ízesítjük.
5 hozzászólás

Mirjam

10 éve, 1 napja

Ezt szívesen elkészítem majd.

válasz erre

zsebibaba

10 éve, 2 napja

Hmm de gusztusos ez a krém.

válasz erre

zitucska

10 éve, 2 napja

Padlizsánkrémet nagyon szeretem főleg friss pirítóson. mosolygó smiley

válasz erre

Perec

10 éve, 2 napja

Ez a tipikus ronda és finom kaja!mosolygó smiley

válasz erre

leoni

10 éve, 2 napja

Ezt szeretem.

válasz erre