16 °C
borús égbolt
2023. szeptember 24., vasárnap
Gellért, Mercédesz

Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról

2023. május 06.
32.2971
Mariann profilja, adatai
Mariann
A mai napon egy izgalmas történelmi esemény részesei lehettünk, ugyanis hetven évet kellett arra várni, hogy ismét brit koronázási szertartást lásson a világ, miután tavaly szeptemberben elhunyt II Erzsébet királynő, az ő helyét vette át III Károly király.

Több millióan nézték ma élőben III. Károly király és Kamilla királyné hivatalos koronázási ceremóniáját, ilyet legutóbb 1953-ban tartottak, így ez igazi különlegesség volt. A ceremónián több híresség is részt vett, Katy Perry, Lionel Richie, Judy Dench, Emma Thompson és még sokan mások.

Természetesen itt volt Harry herceg is, aki a koronázást követően gyakorlatilag azonnal autóba ült és egy rendőr kíséretében a reptérre ment. Így ő már nem csatlakozott a családhoz a Buckingham Palota erkélyén, ahol az alattvalók köszöntötték az új királyt és királynét. Sokáig nem lehetett tudni, hogy a sussex-i herceg ott lesz-e a családdal, de végül úgy döntött haza siet Amerikába Archie kisfia születésnapjára.

Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 2. kép

György herceg fontos szerepet kapott ma édesapja mellett, ugyanis ő vihette III. Károly király palástját, míg Vilmos herceg felesküdött a királynak, ez igazán megható pillanat volt. Sarolta hercegnő hihetetlen jól viselkedett, édesanyjával együtt egy különleges ékszert viseltek mindketten, ami a családi egységet jelképezte. Lajos herceg már ennél izgágább volt, ő sokszor látványosan unta a ceremóniát, néha ásított is, de a körmenetet már nagyon élvezete, integetett mindenkinek.

Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 3. kép


Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 4. kép


Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 5. kép


Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 6. kép


Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 7. kép


Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 8. kép


Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 9. kép


Képgalériánk III. Károly király és Kamilla királyné koronázási napjáról - 10. kép