20 °C
borús égbolt
2024. május 23., csütörtök
Dezső

Holnap indul a Sziget Fesztivál, a színpadok lassan elkészülnek

2023. augusztus 09.
30.0171
Mariann profilja, adatai
Mariann
Augusztus 10 és 15 között ismét hangos lesz a Hajógyári-sziget, ugyanis kezdetét veszi hazánk egyik legnagyobb zenei fesztiválja, a Sziget, ahol idén is olyan népszerű zenészek fognak fellépni a színpadon, mint Billie Eilish, Imagine Dragons, Florence + the Machine valamint David Guetta.

A szervezők lassan már mindennel elkészülnek, a holnapi Florence + the Machine koncertre már megérkezett minden hang és látványtechnika, amin egész nap dolgoztak a Nagyszínpadnál. A hétvégén hatalmas eső zúdult a környékre, ami miatt a Party Aréna ponyvája meg is sérült, de sikerült megjavítaniuk.

Az első szigetlakók már tegnap megérkeztek, ők foglalhatják el a legjobb sátras helyeket, de ma és holnap is rengeteg embert várnak külföldről és belföldről is. Pénteken lép fel a Nagyszínpadon az Imagine Dragons, akik egyenesen Las Vegasból érkeznek a Szigetre, a szervezők erre a napra teltházra számítanak, akárcsak kedden, amikor az Oscar- és többszörös Grammy-díjas Billie Eilish fog a színpadra lépni.

Idén is igyekeztek több újdonsággal meglepni a fesztiválozókat, eltűntek a ToiToi WC-k, helyüket kultúrált mellékhelyiségek vették át, melyek szivárványszínben pompáznak, így messziről fel lehet őket ismerni. Ahogy korábban már írtuk, idén kötelező a vendéglátó egységeknek 2500 forintos főételt biztosítani - nagyjából ennyibe kerül egy szelet pizza, nem biztos, hogy mindenki jól fog lakni ebből a főételből.

A szervezők arra kérik az embereket, hogy jegyeiket időben váltsák át karszalagra, ezt megtehetik a helyszínen több ponton is, valamint a városban, az Akvárium klubnál is.