Az Egészségügyi Világszervezet szerint jobb lemondani az alternatív mesterséges édesítőszerekről, ugyanis ezek hosszútávú használatuk nem hatékony, ráadásul egészségügyi kockázatot is jelenthet, például növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulását.
Még február végén írtunk egy tanulmányról, mely megállapította, hogy a mesterséges édesítőszerek szívrohamot vagy vérrögöt okozhatnak. Ám a WHO szerint a testzsír szabályozására használt mesterséges édesítőszerek - például az aszpartám, a szacharin, a szukralóz és a stevia - egészségügyi kockázatot jelent.
Az Egészségügyi világszervezet szerint se a gyerekeknél, se a felnőtteknél nem szolgálja a testzsír csökkentését, sőt hosszútávon elősegítheti a 2-es típusú vércukor, valamint a szív- és érrendszeri betegségek és a halálozás kockázatát. Ez a bejelentés szembe megy azokkal a korábbi tanulmányokkal, melyek szerint ezek az édesítőszerek nem okoznak kárt a szervezetben.
Megszületett Cardi B harmadik gyermeke (fotó)