1 °C
tiszta égbolt
2025. január 13., hétfő
Veronika

Zöld minestrone leves

2023. szeptember 06.
73.0201
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Lassan beköszöntenek a hűvösebb napok, amikor jól esik az embernek egy tányér forró leves, melyhez mutatunk egy nagyon jó receptet. Az olaszok egyik népszerű levese a minestrone, melyből készíthetünk zöld változatot is, de aki az eredeti receptre kíváncsi, az megtalálja itt.


Hozzávalók:
1 szál zeller
200 g borsó
3 fej salottahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db cukkini
1,2 l alaplé
1 kis konzerv fehérbab
100 g tészta
5-6 levél bazsalikom
1 db babérlevél
só, bors
2 evőkanál olaj
kevés zöldpesto

Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és összevágjuk. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpároljuk, majd a bab kivételével a zöldségeket rádobjuk és együtt pirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével és fűszerezzük. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Csak ezután tesszük bele a tésztát és a leszűrt babot.

Még további 10 percig főzzük a levest és ezután lehet is tálalni. Tálaláskor kevés pestot és egy kis sajtot is reszelhetünk a levesre.
itt. '>
nincs még hozzászólás