Hozzávalók:
1 szál zeller
200 g borsó
3 fej salottahagyma
1 gerezd fokhagyma
1 db sárgarépa
1 db cukkini
1,2 l alaplé
1 kis konzerv fehérbab
100 g tészta
5-6 levél bazsalikom
1 db babérlevél
só, bors
2 evőkanál olaj
kevés zöldpesto
Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és összevágjuk. A hagymát és a fokhagymát kevés olajon megpároljuk, majd a bab kivételével a zöldségeket rádobjuk és együtt pirítjuk. Ezután felöntjük az alaplével és fűszerezzük. Közepes lángon addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Csak ezután tesszük bele a tésztát és a leszűrt babot.
Még további 10 percig főzzük a levest és ezután lehet is tálalni. Tálaláskor kevés pestot és egy kis sajtot is reszelhetünk a levesre.