Hozzávalók:
egy maréknyi petrezselyemzöld
2-3 evőkanál olívaolaj
50 dkg burgonya
30 dkg vöröshagyma
50 dkg kelkáposzta
20 dkg zöldborsó
20 dkg konzerv bab
parmezán sajt reszelve
2-3 szép sárgarépa
2 db kisebb cukkini
2 db paradicsom
1 db leveskocka
csipet só
pár szál zeller
Elkészítés:
A zöldségeinket mossuk meg alaposan és vágjuk össze őket. Egy nagy lábosba tegyük bele a vöröshagymát, a répát, a zellerszárat, a kelkáposztát, a krumplit, a cukkinit, a paradicsomot és a zöldbabot, tegyünk az edény aljába egy kevés vizet, körülbelül 2 ujjnyit.
Ha a víz elpárolgott, akkor öntsük fel az egészet elég vízzel, hogy leveses legyen. Majd tegyük bele a babot és a leveskockát (használhatunk vegetát is). Lassú tűzön körülbelül másfél óráig főzzük a levesünket.
Amikor már puhák a zöldségeink, akkor szórjunk bele apró tésztát (bármilyen olasz tészta megfelelő), vagy rizst is tehetünk bele.
Tálalásnál kevés olívaolajat öntsünk a levesünkbe, és szórjuk meg reszelt parmezán sajttal.