Mai receptünk egy könnyen elkészíthető finomság, melyet akár vendégváró falatként is felszolgálhatunk. A sörtésztában mindenféle ételt el lehet készíteni, jó húsokhoz és halakhoz is, de akár sajtot is lehet bele mártani és kisütni.
Hozzávalók:
450 g kemény sajt
120 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
2,5 dl sör
1 db tojás
olaj a sütéshez
Elkészítés:
A sajtot vágjuk tetszés szerinti kockákra, ne legyenek túl nagyok, különben nem fognak átsülni. Tegyük őket hűtőbe, amíg a tésztabunda elkészül. Egy tálban keverjük el a lisztet, a sót és a sütőport, majd csurgassuk bele a sört és verjük fel a tojásokat, majd ezeket is adjuk a tésztához. Akkor jó, ha jó sűrű a tészta.
Az olajat forrósítsuk fel, majd mártogassuk bele a sajtdarabokat a tésztába és ezután süssük ki őket. Kis adagokban süssük ki a sajtdarabokat, végül tartármártással tálaljuk.