25 °C
erős felhőzet
2023. május 29., hétfő
Magdolna

Sörtésztában sült sajtfalatok

2019. október 22.
18.6531
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk egy könnyen elkészíthető finomság, melyet akár vendégváró falatként is felszolgálhatunk. A sörtésztában mindenféle ételt el lehet készíteni, jó húsokhoz és halakhoz is, de akár sajtot is lehet bele mártani és kisütni.


Hozzávalók:
450 g kemény sajt
120 g liszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál só
2,5 dl sör
1 db tojás
olaj a sütéshez

Elkészítés:
A sajtot vágjuk tetszés szerinti kockákra, ne legyenek túl nagyok, különben nem fognak átsülni. Tegyük őket hűtőbe, amíg a tésztabunda elkészül. Egy tálban keverjük el a lisztet, a sót és a sütőport, majd csurgassuk bele a sört és verjük fel a tojásokat, majd ezeket is adjuk a tésztához. Akkor jó, ha jó sűrű a tészta.

Az olajat forrósítsuk fel, majd mártogassuk bele a sajtdarabokat a tésztába és ezután süssük ki őket. Kis adagokban süssük ki a sajtdarabokat, végül tartármártással tálaljuk.
2 hozzászólás

zitucska

3 éve, 10 hónapja és 26 napja

Hmm ez nagyon finom lehet.

válasz erre

krisztike

3 éve, 10 hónapja és 27 napja

Uhhh de jó.

válasz erre