15 °C
erős felhőzet
2025. május 09., péntek
Gergely

Tökéletes házi tartármártás a hal mellé

2018. december 23.
15.3181
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes tartármártást, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Hal mellé elengedhetetlen, de különböző rántott zöldségekhez is nagyon jól illik.


Hozzávalók:
2 dl 20 %-os tejföl
2 evőkanál majonéz
1 teáskanál mustár
1 teáskanál cukor
1 mokkáskanál citromlé
1 csipet só
1 késhegynyi bors
zöldfűszer

Elkészítés:
A tejfölt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, majd keverjük alaposan össze. Ezután mehet bele a cukor, a só, a bors és a citromlé ízlés szerint. Kevergetés közben mindenképpen kóstolgassuk a krémet, hiszen ízlésünk szerint kell ízesíteni. Végül mehet bele egy kis aprított petrezselyem, metélőhagyma vagy kapor.

Alaposan összekeverjük a mártást és jól behűtve tálaljuk.
1 hozzászólás

Zita.Péter

6 éve, 11 hónapja és 4 napja

Rántott sajthoz a legjobb.

válasz erre