23 °Cenyhe eső
2020. augusztus 10., hétfő • Lőrinc

Tökéletes házi tartármártás a hal mellé

Mariann , 2018. december 23.
Mai receptünkben megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes tartármártást, ami nem hiányozhat az ünnepi asztalról. Hal mellé elengedhetetlen, de különböző rántott zöldségekhez is nagyon jól illik.
Ne maradj le semmiről! Kövess minket Facebookon is!
 


Hozzávalók:
 2 dl 20 %-os tejföl
 2 evőkanál majonéz
 1 teáskanál mustár
 1 teáskanál cukor
 1 mokkáskanál citromlé
 1 csipet só
 1 késhegynyi bors
 zöldfűszer

Elkészítés:
A tejfölt tegyük egy tálba, adjuk hozzá a majonézt és a mustárt, majd keverjük alaposan össze. Ezután mehet bele a cukor, a só, a bors és a citromlé ízlés szerint. Kevergetés közben mindenképpen kóstolgassuk a krémet, hiszen ízlésünk szerint kell ízesíteni. Végül mehet bele egy kis aprított petrezselyem, metélőhagyma vagy kapor.

Alaposan összekeverjük a mártást és jól behűtve tálaljuk.
 
1 hozzászólás

Zita.Péter • Überbrutál #1 • 1 éve, 9 hónapja és 8 napja

Rántott sajthoz a legjobb.