Hozzávalók (2 adag):
1 csomag (5 szál) újhagyma a zöldjével együtt
40 g Mungobabcsíra
100 g liszt
1 db tojás
só
2-2 csipet őrölt gyömbér, fehérbors ízlés szerint
175 ml víz
2 evőkanál szezámmagolaj
8-10 db tisztított garnélarák
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál fehérborecet vagy kínai fekete ecet, ha van otthon
Chiliolaj ízlés szerint
2 csipet pirított szezámmag
Elkészítés:
1. Először is vágjunk félbe az újhagymákat, majd daraboljuk 8-9 egyforma hosszú darabra. Ne aprítsuk fel!
2. Forraljunk vizet a vízforralóban, a mungobabcsírát pedig tegyük egy mélyebb tálba. Öntsük le a felforrt vízzel és hagyjuk állni 5-6 percig.
3. A megtisztított friss, vagy felengedett rákokat vágjuk félbe, hogy 1-1 lapos rák legyen előttünk. Így pl. 8 db rákból 16 db-ot kapunk.
4. Egy másik tálban keverjük össze a habverővel a lisztet, a tojást, a sót a fűszereket és a vizet. Kicsit sűrűbb palacsintatészta állagot fogunk kapni.
5. Dolgozzuk bele a zöldhagymát és a leszűrt, hideg víz alatt átmosott és lecsepegtetett csírát.
4. Oszlassunk el egy kis napraforgó olajat és szezámolajat egy serpenyőben.
5. Az újhagymás tésztából merjünk 3-4 adagot a serpenyőbe, mintha amerikai palacsintákat vagy berét/tócsnit sütnénk.
6. A palacsinták tetejére rakjunk 3-3 rákot. A rákok tetejére csepegtethetünk még egy kis tésztát. Süssük közepes lángon kb. 5 percig, amíg az alsó fele aranybarna nem lesz. Fordítsuk meg a palacsintát, és süssük további 5 percig.
7. Keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, ízlés szerint a chiliolajat és a pirított szezámmagot a mártáshoz, és miután tányérra szedtük a palacsintákat, locsoljuk meg vele őket.
Egy pohár hideg sör kiváló kísérője a koreai újhagymás garnélás palacsintának, a Pajeonnak.
Fotó: Gerencsér Dóri