10 °C
enyhe eső
2024. október 15., kedd
Teréz

Pajeon - koreai újhagymás palacsinta garnélarákkal

2024. március 25.
91.0141
Nonka22 profilja, adatai
Nonka22
Mai receptünk Gerencsér Dóritól érkezett, akivel nemrégiben egy interjút is készítettünk az ázsiai gasztronómia világáról. Dóri elárulta nekünk a pajeon, azaz a koreai újhagymás palacsinta receptjét, melyben egy kis garnélarák is található.


Hozzávalók (2 adag):
1 csomag (5 szál) újhagyma a zöldjével együtt
40 g Mungobabcsíra
100 g liszt
1 db tojás

2-2 csipet őrölt gyömbér, fehérbors ízlés szerint
175 ml víz
2 evőkanál szezámmagolaj
8-10 db tisztított garnélarák
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál fehérborecet vagy kínai fekete ecet, ha van otthon
Chiliolaj ízlés szerint
2 csipet pirított szezámmag

Elkészítés:
1. Először is vágjunk félbe az újhagymákat, majd daraboljuk 8-9 egyforma hosszú darabra. Ne aprítsuk fel!

2. Forraljunk vizet a vízforralóban, a mungobabcsírát pedig tegyük egy mélyebb tálba. Öntsük le a felforrt vízzel és hagyjuk állni 5-6 percig.

3. A megtisztított friss, vagy felengedett rákokat vágjuk félbe, hogy 1-1 lapos rák legyen előttünk. Így pl. 8 db rákból 16 db-ot kapunk.

4. Egy másik tálban keverjük össze a habverővel a lisztet, a tojást, a sót a fűszereket és a vizet. Kicsit sűrűbb palacsintatészta állagot fogunk kapni.

5. Dolgozzuk bele a zöldhagymát és a leszűrt, hideg víz alatt átmosott és lecsepegtetett csírát.

4. Oszlassunk el egy kis napraforgó olajat és szezámolajat egy serpenyőben.

5. Az újhagymás tésztából merjünk 3-4 adagot a serpenyőbe, mintha amerikai palacsintákat vagy berét/tócsnit sütnénk.

6. A palacsinták tetejére rakjunk 3-3 rákot. A rákok tetejére csepegtethetünk még egy kis tésztát. Süssük közepes lángon kb. 5 percig, amíg az alsó fele aranybarna nem lesz. Fordítsuk meg a palacsintát, és süssük további 5 percig.

7. Keverjük össze a szójaszószt, az ecetet, ízlés szerint a chiliolajat és a pirított szezámmagot a mártáshoz, és miután tányérra szedtük a palacsintákat, locsoljuk meg vele őket.

Egy pohár hideg sör kiváló kísérője a koreai újhagymás garnélás palacsintának, a Pajeonnak.


Fotó: Gerencsér Dóri
interjút is készítettünk az ázsiai gasztronómia világáról. Dóri elárulta nekünk a pajeon, azaz a koreai újhagymás palacsinta receptjét, melyben egy kis garnélarák is található. '>
1 hozzászólás

Lili

7 hónapja, 5 napja

De guszta!!!! meglepett smiley

válasz erre