1 °C
tiszta égbolt
2023. november 29., szerda
Taksony

Nyári könyvajánló - avagy mit olvass idén a vízparton 2. rész

2023. június 18.
67.9661
Mariann profilja, adatai
Mariann
A múlt héten bemutattuk idei nyári könyvajánlónk első részét, melyben főleg romantikus témájú regényeket ismerhettetek meg, a mai cikkben pedig főleg krimi, horror és thriller témájú könyveket fogunk mutatni. Sőt, az egyik egy olyan regény, amiből film is készült korábban, amit ha még nem láttál, akkor először a könyvet olvasd el és csak utána nézd meg a filmet.
 


Rebecca Miller: Pippa Lee négy élete

Rebecca Miller nagy sikerű regényében felszínre kerülnek a modern élet kihívásai. Pippa Lee mindent megkapott az élettől, amire csak vágyhat egy nő, ám tökéletesnek hitt élete összeomolhat egy költözést követően. Pippa ugyanis egy nyugdíjas lakóparkba került, ahol ráadásul éjszakánként alvajáró. Főhősünk próbál választ találni minderre, közben pedig megismerhetjük nyomasztó múltját: egy terhelt anyakapcsolatot, féktelen fiatalságot, árulásokat és viszonyokat.

Az izgalmas regényből világsztárok főszereplésével (Keanu Reeves, Robin Wright, Monica Bellucci, Julianne Moore) azonos című film is készült, amelynek forgatókönyvírója és rendezője is maga a szerző volt. (Park kiadó, 4.999,-)

Nyári könyvajánló - avagy mit olvass idén a vízparton 2. rész - 2. kép

Steve Cavanagh: 48 óra

A közelmúltban jelent meg a bestseller író legújabb regénye, a 48 óra, mely egy elképesztően izgalmas, feszültségekkel teli könyv. Eddie Flynn szélhámosból lett ügyvéd, aki megfogadta, hogy soha többet nem teszi be a lábát a tárgyalóterembe, ám az élet sajnos nem könnyű. Eddie szembe találja magát Olek Volchekkel, az orosz maffia hírhedt, New York-i fejével, aki egy bombát erősít az ügyvéd hátára és még a lányát is elrabolja. Flynn mindössze negyvennyolc órát kap, hogy egy megnyerhetetlen gyilkossági perben Volchek védője legyen, és győzelmet arasson. (Álomgyár kiadó, 5.499,-)

Nyári könyvajánló - avagy mit olvass idén a vízparton 2. rész - 3. kép

Szlavicsek Judit: Viharcsapda

Ha ezt a regényt az Adriai-tengerparton szeretnéd olvasni, akkor készülj fel arra, hogy nem fogsz hajóra szállni. Szlavicsek Judit legújabb regénye ugyanis éppen az Adriai-tenger türkizkék vizén játszódik, ahol egy család úgy dönt, hogy szeretnék méltóképpen megünnepelni a családfő 60. születésnapját, ezért hajóra szállnak. Ám hajózás közben hatalmas vihar kerekedik, ami miatt egy lakatlan szigeten kénytelen kikötni. A család azt reméli, hogy könnyedén átvészeli az éjszakát, de ez nem lesz egyszerű.

A vihar nem akar elvonulni, közben egy utas eltűnik a hajóról. Eszternek sietnie kell, hogy kiderítse mi folyik itt, mert félő, hogy még többen fognak eltűnni. (Libri kiadó, 4.999,-)

Nyári könyvajánló - avagy mit olvass idén a vízparton 2. rész - 4. kép

John Cure: A gonosz új arca

Magyarország egyik legnépszerűbb horror- és pszichothrillerírója visszatért egy újabb vérfagyasztó regénnyel, ami a nyári forró napokon különösen jól fog jönni. John Marllow, a "Véres Casanova" néven ismert pszichopata sorozatgyilkos nyolc nő életét is elveszi, mielőtt öngyilkosságot követne el. A történtek után 20 évvel az események megismétlik önmagukat azzal a különbséggel, hogy a mostani gyilkos az internetet használja, hogy behálózza áldozatait. Mindeközben Joseph Church, a feltörekvő író élete is fenekestül felfordul, amikor sikerei után házassága tönkremegy.

A rémálmokkal küzdő kamaszra, Eddiere pedig rátalál az első szerelem, ám a rózsaszín köd mögött ott egy, a túlvilágról érkező gonosz szellem, aki egyre jobban az irányítása alá vonja a fiút. Gemsi, a fiatal és agilis nyomozónő pedig arra készül, hogy csapdát állítson annak a sorozatgyilkosnak, aki folytatja a 20 évvel ezelőtti rémálmot. És arról senkinek sincs fogalma, hogy a gonosz lelkek visszatérhetnek az élők sorába... (Álomgyár kiadó, 5.499,-)

Nyári könyvajánló - avagy mit olvass idén a vízparton 2. rész - 5. kép

3 hozzászólás

Minoni

5 hónapja, 2 hete és 4 napja

Szuper ajánló, nagyon köszönjük!

válasz erre

Pocok

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Az utolsóra kíváncsi vagyok, bírom a horrort.

válasz erre

Lili

5 hónapja, 3 hete és 2 napja

Jajj de hangulatos ajánló lett ismét! Köszönjük!

válasz erre