Hozzávalók:
A tésztához:
350 g liszt
50 g porcukor
5 g só
270 g hideg vaj
1 tojás
1 evőkanál hideg víz
A panna cottához:
5 dl sűrű kókusztej
3 dl víz
50 g kristálycukor
1 zacskó vaníliás cukor
8 lap zselatin
A díszítéshez:
50 dkg bogyós gyümölcs vegyesen
8 db Raffaello praliné
Elkészítés:
A tésztához keverjük össze a lisztet, a porcukrot, a sót, a hideg vajat, a tojást és a hideg vizet. Ha összeállt a tészta, akkor tegyük a hűtőbe fél órára pihenni. Ezt követően egy lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, majd kibélelünk vele egy kivajazott piteformát. Az alját picit szurkáljuk meg, majd tegyünk rá babot nehezékként. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük.
Ezután levesszük a babot róla, megkenjük egy felvert tojással és további 10 percig sütjük. Ha kész, hagyjuk kihűlni. A panna cottához a sűrű kókusztejet vízzel hígítjuk, hogy tej sűrűségű legyen, hozzáadjuk a kristálycukrot és a vaníliát. 80 fokosra hevítjük és hozzáadjuk a hideg vízben 5 percig áztatott és kicsavart zselatinlapokat.
A kókuszos krémet beleöntjük a piteformába, majd azonnal lehűtjük és után hűtőbe rakjuk. Végül a kész panna cottát feldíszítjük a gyümölcsökkel és a pralinékkal.