22 °C
tiszta égbolt
2025. június 06., péntek
Norbert, Cintia

Ezeket a fogásokat főzi Fürdős Zé karácsonyra

2016. december 05.
7.8591
Figyelem! Ez a hír már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Fördős Zé gasztroblogger nemrégiben a Ferrero workshopján megmutatta a karácsonyi menü elkészítésének fortélyait, sőt egy különleges karácsonyi menüt és készített, melyet akár mi magunk is megfőzhetünk az ünnepekre.
 

Zé természetesen néhány magánéleti dolgot is elmesélt, náluk hogyan is zajlik a karácsony.

A Ferrero idén is folytatja hagyományát, most dekorációs ötletekkel segít, hogy még felejthetetlenebbé varázsoljuk az otthonunkat és az ünnepi vacsorát. A márka honlapján több ötlettel és hozzá tartozó útmutatóval is segít nekünk, melyek közül néhányat Fördős Zé is kinézett magának és a szervezett workshopon meg is próbálta elkészíteni őket, de a fakanalat jobban tudja forgatni. A workshopon egy három fogásos menüt készített el Zé: Gravlax, Porcetta, és Panna Cotta torta került az asztalra.

Egyszerű asztali dekoráció karácsonyra

Egyszerű asztali dekoráció karácsonyra


Zé elmesélte:

Húgomék egy erdőszéli, kandallós rönkházban élnek, ott ünnepeljük a szentestét már 7-8 éve. Ilyenkor a legkisebb, másfél éves Esztitől a 83 éves Joli mamáig mindenki az asztal körül ül, nagyon jó a hangulat.

Karácsonykor a családban a nőké a főszerep ilyenkor, ők sütnek-főznek, terítenek, azonban a karácsonyfa állítás férfidolog nálunk, édesapámmal és az öcsémmel csináljuk ezt mindig. A díszítéskor van egy régi szett, amit már ezer éve mindig felpakolunk a fára, de például az alapszínét a dekornak minden évben váltogatjuk.

Díszítésben nem vagyok a legkreatívabb, így jól jönnek a Ferrero dekorációs ötletei, amiből néhányat biztosan használunk majd idén. A legkínosabb feladatot, az izzósor kibogozását általában sorshúzással döntjük el.


Panna Cotta torta

Panna Cotta torta