30 °C
tiszta égbolt
2025. június 20., péntek
Rafael

Kakaós kalács

2016. március 15.
2.4431
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Jövőhéten húsvét, ami nem telhet el egy finom kalács nélkül. Ha a klasszikus fonott kalácsra vágysz, akkor ide kattintva megtalálod a receptet, de ha egy finom kakaósra vágynál, akkor olvasd el mai receptünket.
 


Hozzávalók:

Tésztához:
3 dl tej
3 evőkanál cukor
50 g friss élesztő
2 evőkanál vaj
3 db tojássárgája
600 g finomliszt
1 kiskanál só

Kakaós töltelékhez:
80 g vaj
2 csomag vaníliás cukor
5 evőkanál porcukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 ml rumaroma
fahéj

Tetejére:
2 db tojássárgája
2 evőkanál tej

Elkészítés:
Az élesztőt meleg, cukrozott tejben felfuttatjuk. A vajat megolvasztjuk és az élesztővel, valamint a tojássárgákkal összekeverjük. Hozzáadjuk a sót és a lisztet. Alaposan összekeverjük, dagasztjuk és legalább egy órát hagyjuk kelni meleg helyen.

Közben elkészítjük a kakaós részt. Ehhez az összes hozzávalót egy tálba tesszük és robotgéppel habosra keverjük, majd a hűtőbe tesszük. Ha megkelt a tészta, akkor egy lisztezett deszkán átgyúrjuk és hat egyenlő részre osztjuk. Ezeket kinyújtjuk és megkenjük a kakaós résszel, majd feltekerjük.

A hat rúdból hármat-hármat összefonunk. Kivajazott kenyér vagy kalácsformákba tesszük a két kalácsot, majd megkenjük tojássárgával a tetejüket. Előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt megsütjük a kalácsokat, majd leöntjük a tejjel és további 10 percig sütjük őket.
ide kattintva megtalálod a receptet, de ha egy finom kakaósra vágynál, akkor olvasd el mai receptünket. '>
4 hozzászólás

Sandy

10 éve, 23 napja

Huu de szeretem a kakaós kalácsot. mosolygó smiley

válasz erre

Móni

10 éve, 23 napja

Huuu de jól néz ki.

válasz erre

Mirjam

10 éve, 23 napja

Kalácsot még sosem mertem csinálni.

válasz erre

Linda

10 éve, 24 napja

Imádom a friss foszlós kalácsot. mosolygó smiley

válasz erre