Hozzávalók:
1,5 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
3 dkg élesztő
45 dkg liszt
csipet só
2 db tojás
10 dkg Rama
2 evőkanál cukor
reszelt citromhéj ízlés szerint
Elkészítés:
A langyos tejbe beleszórjuk a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk az egészet. Az élesztőt beleöntjük a lisztbe, majd a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk a tésztát.
Letakarva, egy órán át kelesztjük. Ha már a duplájára nőtt, akkor egy lisztezett deszkán három részre osztjuk és rudakat sodrunk a tésztából. Összefonjuk, majd egy tojással megkenjük a tetejét, hogy szép fényes legyen.
További fél órán át kelesztjük a fonott kalácsot. Előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.