23 °C
erős felhőzet
2024. június 16., vasárnap
Jusztin

Így adj le néhány kiló pluszt az ünnepek előtt!

2021. december 11.
71.5361
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Szofi Kakuk profilja, adatai
Szofi Kakuk
Karácsony közeledtével rá lehet készülni a nagy ünnepi lakomákra azzal is, hogy néhány kilótól megszabadulunk, hogy aztán a több napig tartó evések után ne érezzünk feltétlen kényszert, hogy több hetes tisztítókúrán kellene átesnünk, hogy újra formába érezhessük magunkat. A nagy karácsonyi lakomák előtti kíméletesebb étkezésnek több előnye is lehet. Egy ilyen például az, hogy amennyiben kevesebbet kezdünk el enni, összeszűkül a gyomrunk és a nagy hajrában kevésbé fogjuk magunkat túlenni. Másodsorban a kevesebb csókoládé, zsírosabb étel végett az arcbőrünk is jóval tisztább lehet, így Szenteste az általunk készített ünnepi smink is ragyogóbb hatást kelthet, magabiztosabban viselhetjük, akár alapozómentesen is a sminkünket. Az ünnep előtti testi "nagytakarításhoz" most adunk mi is néhány tippet, hogy könnyebb legyen az elindulás.


Kezdj kicsiben és légy következetes!

A hideg időjárás miatt amúgyis sokkal többet töltünk bent, ám ha kicsit következetesek vagyunk a lakásban is rá tudjuk venni magunkat a mozgásra, hiszen ma már számos edzésforma, sportág oktatóvideói is elérhetőek percek alatt. A munka utáni levegőzés mellett iktassunk be heti 3 alkalommal egy minimum 30 perces súlyzós edzést. A súlyokkal történő mozgás ugyanis felgyorsítja az anyagcserét, így a zsírégetés is gyorsabban beindul. A rendszeresség minden esetben fontosabb, mint az időintervallum.

Így adj le néhány kiló pluszt az ünnepek előtt! - 2. kép

Kerüld el a fehér halált!

A cukor az ellenségünk, a tudomány mai állása szerint nem is szabadna használnunk, helyette pedig már számos alternatíva is adott, elérhető áron, amik nem nyomják fel az inzulin szintjét sem. Természetes édesítőkről írtunk hetekkel ezelőtt is egy bővebb cikket, amit a mostanában egyre népszerűbb datolya sziruppal tudnánk kiegészíteni. A cukorfogyasztás megvonásába minden beletartozik, a befőttek, a hűtös pudingok és az itt-ott néhol megbújó szaloncukrok is. Tartogassuk a hasunkat az ünnepi időszakra, így talán bűntetlenebbül is élvezhetjük majd a fogásokat!

Így adj le néhány kiló pluszt az ünnepek előtt! - 3. kép

Tarts heti többször laza napokat!

Az ünnepek előtt iktass be többször olyan napokat, amikor nem eszel nehezen emészthető ételeket, mint például húsokat, esetleg gombát. Készíts vacsorára leveseket, grillköretet vagy salátát! Figyelj arra, hogy a kalóriabevitel számolgatás helyett az legyen a fontos, hogy milyen az adott étel minősége és hogyan hat hosszútávon a szervezetedre! A karácsony előtti barátnős süti-kávé helyett igyatok inkább meg egy forró, zsírégető zöld teát elviteles megoldásként séta közben!

Összességében legyünk tudatosabbak, kerüljük el a fölös ránk leselkedő kalóriákat! Ne állítsunk magunk elé irreális elvárásokat, mozogjunk többet, foglaljuk el magunkat olyan dolgokat a szabadidőnkben ami boldogságot okoz és ne engedjünk a kísértésnek unalom evés címszó alatt!
1 hozzászólás

Tekla

2 éve, 8 hónapja és 19 napja

Erre pont szükségem van. röhögő smiley

válasz erre