19 °C
borús égbolt
2024. április 16., kedd
Csongor

Hírességek, akiktől 2022-ben örökre el kellett búcsúznunk

2022. december 28.
112.8461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nehéz év áll mögöttünk, hiszen nem csak a COVID utáni gazdasági válsággal kellett és kell most is szembenéznünk, de a szomszédunkban idén februárban egy háború is kitört, amely így vagy úgy de rányomja bélyegét közvetlen környezetünkre is. Ráadásul idén is több olyan meghatározó hírességtől kellett elbúcsúznunk, akik űrt hagynak maguk után, közülük emlékezünk most meg néhányukra legújabb cikkünkben.


Csollány Szilveszter

Idén januárban hunyt el az olimpiai bajnok tornászunk, Csollány Szilveszter, aki hosszú heteket töltött a kórházban, miután elkapta a koronavírust és nem oltatta be magát. Az orvosok sokáig küzdöttek az életéért, de végül feladta a szervezete a küzdelmet 42 éves korában. A sportoló számtalan alkalommal nyert magyar bajnokságot, de első helyezést ért el világ- és európa-bajnokságon.

Olivia Newton-John

73 éves korában hunyt el augusztusban a Grease (Pomádé) című musical film sztárja, Olivia Newton-John, aki 30 éven keresztül küzdött a mellrákkal, de végül legyőzte őt a kor. Olivia nem színésznőként, hanem énekesnőként vált híressé, majd jött a Grease film, melyben John Travolta mellett énekelt és táncolt. Először 1992-ben diagnosztizáltak nála rákot, amit legyőzött, de többször is kiújult nála a betegség.

Hírességek, akiktől 2022-ben örökre el kellett búcsúznunk - 2. kép

II. Erzsébet brit királynő

Szeptemberben érkezett a hír, hogy családja körében békésen elhunyt az Egyesült Királyság királynője és további 14 nemzetközösségi államfője. Az egész világot megrázta II. Erzsébet királynő halála, aki 1952 óta uralkodott, ezzel pedig ő lett a leghosszabb ideig trónon lévő uralkodó a briteknél. Férje, Fülöp herceg 2021-ben hunyt el, ami nagyon megrázta a királynőt, ráadásul a koronavírust is elkapta az év elején, de abból sikerült kilábalnia. Helyét fia, III. Károly király vette át.

Angela Lansbury

A Gyilkos sorok egykori sztárja, Angela Lansbury idén októberben hunyt el, 97-dik születésnapja előtt 5 nappal. A színésznő számtalan filmben kapott szerepet és karrierje során több díjat is sikerült bezsebelnie, többek között Golden Globe- és Tony-díjat is kapott, valamint Oscar-díjra is jelölték. Több Agatha Christie regény filmadaptációjában is szerepelt, de legtöbben a Gyilkos sorok című sorozatból ismerték őt.

Hírességek, akiktől 2022-ben örökre el kellett búcsúznunk - 3. kép

Robbie Coltrane

A Harry Potter filmek sztárjától, Robbie Coltrane-től, aki a barátságos Hagridot alakította, szintén búcsút vettünk, miután több súlyos betegségben is szenvedett. A 72 éves színész számtalan filmben és sorozatban szerepelt, ám a legtöbben Hagridként gondolnak rá. J.K. Rowling írónő kifejezetten őt szerette volna ebbe a szerepbe, mivel Robbie is egy végtelenül kedves ember a való életben.

Aaron Carter

November elején elhunyt a Back Street Boys énekesének, Nick Carternek az öccse, Aaron Carter, aki mindösszesen 34 éves volt. A szintén énekes Aaron már évek óta küzdött az alkohollal és a drogokkal, halálát is ez okozta. Az énekes-színész nagyon fiatalon vált híressé, hiszen megpróbált testvére nyomdokaiba lépni, rengetegen imádták őt, de nehezen kezelte a hirtelen jött népszerűséget.

Kirstie Alley

71 éves korában hunyt el Kirstie Alley, a Nicsak, ki beszél? című filmsorozat egykori sztárja, aki az utolsó hónapokban rákkal küzdött. A kétszeres Emmy-díjas színésznő számtalan filmben és sorozatban kapott szerepet karrierje során, de a legtöbben John Travolta mellett ismerték meg a Nicsak, ki beszél? filmből. 1982-ben szerepelt a Cheers című tévés sitcomban is, amiben egészen az 1993-as befejezéséig szerepelt.

A 2022-es évből már csak néhány nap van hátra, ezzel a cikkel pedig szerettünk volna még egyszer emlékezni azokra, akik idén elhunytak.

Nyugodjanak békében!
3 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 4 hónapja és 16 napja

Nyugodjanak békében mindannyian. szomorú smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

1 éve, 4 hónapja és 24 napja

Hihetetlen hogy a királynő is meghalt.

válasz erre

zsebibaba

1 éve, 4 hónapja és 25 napja

szomorú smiley szomorú hogy ilyen sokan mentek el.

válasz erre