1. Tejszínes kalács
A tejszín hozzáadásával készült húsvét kalács egy sokkal puhább péksüteményt eredményez, ráadásul ha van otthon robotgépünk, akkor nagyon könnyű dolgunk lesz, hiszen csak bele kell tenni az edénybe a hozzávalókat és a gép összegyúrja helyettünk. A megkelt tésztát rengeteg féle képen be lehet fonni, ez már csak rajtunk múlik. Ha kíváncsi vagy a tejszínes húsvéti kalács receptjére, akkor kattints ide.
2. Citromos fonott kalács
Ezt a fonott kalácsot főleg édes ételekhez ajánljuk, például lekvárhoz, de a bátrabbak nyugodtan fogyaszthatják a sonka mellé is. A citrom nagyon jól feldobja a kalács ízét, ettől egy kicsit frissebbnek tűnik. Ezt sem nehéz összeállítani, de a tészta keléséhez kell egy kis idő. Ha kíváncsi vagy a citromos húsvéti kalács receptjére, akkor kattints ide.
3. Vegán foszlós kalács
Manapság egyre többen választják a vegán életmódot, azaz nem esznek semmilyen állati eredetű ételt, így a tojás és a tej is kimarad a számukra. Ezek nélkül pedig sokan el sem tudják képzelni a kalácsot, ám van egy jó hírünk. Létezik vegán kalács recept, amihez növényi tejet és növényi vajat kell használni. Bár az állaga egy kicsit más lesz, mint a hagyományos kalácsnak, így is nagyon finom. Ha kíváncsi vagy a vegán húsvéti kalács receptjére, akkor kattints ide.