9 °C
borús égbolt
2024. április 19., péntek
Emma

Három húsvéti kalács recept, amit még az ünnep előtt elkészíthetsz

2023. április 05.
81.4271
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A húsvéti sonka mellől nem hiányozhat a foszlós, puha házi készítésű kalács, amit nem nehéz megsütni, de némi időt igényel, mivel egy kelt tésztáról beszélünk. Ma mutatunk három receptet, melyek között van egy vegán is, ha esetleg a családban lenne olyan, aki nem eszik állati eredetű ételeket.


1. Tejszínes kalács

A tejszín hozzáadásával készült húsvét kalács egy sokkal puhább péksüteményt eredményez, ráadásul ha van otthon robotgépünk, akkor nagyon könnyű dolgunk lesz, hiszen csak bele kell tenni az edénybe a hozzávalókat és a gép összegyúrja helyettünk. A megkelt tésztát rengeteg féle képen be lehet fonni, ez már csak rajtunk múlik. Ha kíváncsi vagy a tejszínes húsvéti kalács receptjére, akkor kattints ide.

2. Citromos fonott kalács

Ezt a fonott kalácsot főleg édes ételekhez ajánljuk, például lekvárhoz, de a bátrabbak nyugodtan fogyaszthatják a sonka mellé is. A citrom nagyon jól feldobja a kalács ízét, ettől egy kicsit frissebbnek tűnik. Ezt sem nehéz összeállítani, de a tészta keléséhez kell egy kis idő. Ha kíváncsi vagy a citromos húsvéti kalács receptjére, akkor kattints ide.

3. Vegán foszlós kalács

Manapság egyre többen választják a vegán életmódot, azaz nem esznek semmilyen állati eredetű ételt, így a tojás és a tej is kimarad a számukra. Ezek nélkül pedig sokan el sem tudják képzelni a kalácsot, ám van egy jó hírünk. Létezik vegán kalács recept, amihez növényi tejet és növényi vajat kell használni. Bár az állaga egy kicsit más lesz, mint a hagyományos kalácsnak, így is nagyon finom. Ha kíváncsi vagy a vegán húsvéti kalács receptjére, akkor kattints ide.
2 hozzászólás

Kicsilány06

1 éve, 1 hónapja és 15 napja

Szuper ötletek, köszönjük!

válasz erre

csillucs

1 éve, 1 hónapja és 15 napja

Idén mini kalácsokat fogok sütni, így nem kell majd az egész kalácsot felszeletelni.

válasz erre