5 °Cborús égbolt
2022. december 05., hétfő • Vilma

Pestos rizottó

Mariann , 2022. november 18.
Mai receptünk egy ízletes rizottó, amit nem nehéz elkészíteni, de egy kis extra időt kell rá szánni. Mindenképpen rizottó rizst használjunk az étel elkészítéséhez, ugyanis abból lehet igazán finomat készíteni.


Hozzávalók:
 380 g rizottó rizs
 1,7 l zöldséglapalé
 1 fej hagyma
 180 ml fehérbor
 15 g parmezán sajt
 50 g vaj
 só, bors
 4-5 evőkanál zöld pesto
 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:
A zöldséglevet és a pestot keverjük el, majd tegyük egy fazékba és tartsuk melegen. A hagymát vágjuk apróra, majd olajon pirítsuk üvegesre. Ehhez adjuk a rizst és elkezdjük pirítani. Pár perc után jön az első adag alaplé és a bor. Addig kevergetjük és főzzük a rizst, amíg minden nedvességet magába nem szívott. A legvégén szórjuk bele a sajtot, a vajat és szórjuk meg sóval és borssal.

Tálaláskor érdemes még megszórni sajttal, de tehetünk a tetejére sütőben sült koktélparadicsomot is.
 
1 hozzászólás

regeena • Pipi #1 • 2 hete és 2 napja

Pestosat még sosem ettem.