Hozzávalók:
300 g rizottó rizs
1 csokor friss medvehagyma
1 dl fehér bor
1 l alaplé
1 fej salottahagyma
70 g vaj
50 g reszelt parmezán sajt
só, bors
olívaolaj
Elkészítés:
A medvehagymát mossuk meg és vágjuk össze. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst és pár perc pirítás után felöntjük a borral. Hagyjuk, hogy elpárologjon az alkohol, a többit pedig magába szívja a rizs. Ezután adagonként adjuk hozzá az alaplevet, mindig csak annyit, hogy magába szívja. A végén beleszórjuk a medvehagymát és pár percig főzzük.
Mehet végül hozzá a vaj, a parmezán és ízlés szerint só, bors. Alaposan összekeverjük, hogy krémes állagot kapjon a rizottó. Végül lehet tálalni reszelt sajttal vagy akár egy szelet hússal.