Mai receptünk egy szuper februári étel, amit bárki könnyedén elkészíthet otthon is. Amire szükségünk van, az egy kolbásztöltő, ha beszereztük a Sencor robotgépét, melynek van külön kolbásztöltője, akkor pillanatok alatt elkészíthetjük a házi kolbászt.
Hozzávalók:
1 kg sertés lapocka (darálva)
20 g fűszerpaprika
2 gerezd fokhagyma
2 g őrölt fűszerkömény
2 g bors
25 g só
sertés vékonybél
Elkészítés:
A húst vágjuk össze, majd daráljuk le, de erre megkérhetjük a hentest is. A darált húshoz keverjük a fűszereket, a zúzott fokhagymát és jó alaposan összedolgozzuk a masszát kézzel, hogy a fűszerek egyenletesen el legyen osztva. Ezután töltsük a húst kolbásztöltőbe és a vékonybelet kezdjük el megtölteni a hússal.
Elkészítés után azonnal lehet sütni és fogyasztani a házi kolbászt. Grillezni is lehet.