9 °C
tiszta égbolt
2024. április 26., péntek
Ervin

Sütés mesterfokon - teszteltük a Sencor STM 7877 konyhai robotgépet

2022. december 22.
132.1781
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Már csak néhány nap és itt a karácsony - a sütés és a főzés időszaka - és a Sencornak köszönhetően éppen most kaptunk lehetőséget arra, hogy kipróbáljuk és teszteljük a márka egyik strapabíró, multifunkciós konyhai robotgépét, mellyel még az ünnepi készülődés is könnyebben ment. A Sencor STM 7877 konyhai robotgéppel nem csak süteményeket készíthetünk, de a 21 tartozéknak köszönhetően akár húspogácsát vagy kolbászt is készíthetünk. Mai cikkünkben közelebbről is megismerkedhetsz ezzel a nagyszerű konyhai eszközzel.


Masszív gép, dizájnos külsővel

A márka mérnökei tervezés során próbálták olyan időtálló anyagokból megalkotni a robotgépet, melynek köszönhetően tartós és strapabíró eszközt tudtak megalkotni. Az STM 7877 konyhai robotgép robosztus fém házas kialakítást kapott és fém áttétekkel készült. Az ember azt gondolná, hogy ha ennyi fémet használtak, akkor nehéz a készülék, ám erről szó sincs, ugyanis 9,6 kilogrammot nyom, nagyon könnyen lehet mozgatni. A talpán lévő csúszásgátló tappancsoknak köszönhetően nem mozog a munkafelületen. A termékhez a legtöbb kiegészítő is rozsdamentes acélból készült, melyek tartósak és mosogatógépben is lehet őket mosni.

A hivatalos adatok szerint 85 dB-es hangszinten dolgozik az eszköz, nem mondható túl hangosnak, de halknak sem. A fémtest alatt egy 1000 wattos motor dolgozik - amire hat év garancia van -, nyolcféle sebességfokozattal - mindez azt jelenti, hogy négy darab tojásfehérjét néhány perc alatt képes kemény habbá verni, anélkül, hogy az ember hozzányúlna a robothoz.

Sütés mesterfokon - teszteltük a Sencor STM 7877 konyhai robotgépet - 2. kép

A készüléken találunk egy LED-világítást is, mely a keverőtál felett helyezkedik el, így még gyér fényben is tökéletesen lehet látni, hogyan dolgozik konyhai kisegítőnk. Ez nagyon hasznos tud lenni, ráadásul kevés olyan más robotgép van a piacon, aminek van beépített világítása. Ezen kívül egy kisebb LED kijelzőn lehet akár időintervallumot is beállítani, hogy hány percig dolgozzon a gép. A Sencor STM 7877 kilencféle metál színben érhető el, akár a konyhánk színéhez is választhatjuk a legmegfelelőbbet.

Multifunkciós gép, rengeteg tudással

Ami miatt annyira megfogott bennünket ez a robotgép az az, hogy nem csak süteményeket, krémeket és pékárukat készíthetünk benne, hanem a rengeteg kiegészítőnek köszönhetően más ételeket is. Az egyik ilyen hasznos kiegészítő a húsdaráló. Az STM 7877 elején le kell pattintani egy fém részt, ahová rögzíthetjük a nemesacélból készült húsdarálót. Nagyon könnyű felszerelni, néhány mozdulattal meg is van - a hagyományos asztalhoz rögzítő kézi módszernél sokkal egyszerűbb. Amint rögzítettük a húsdarálót, egyszerűen bele kell dobálni a húst és elindítani az eszközt.

Fontos megjegyezni, hogy a mérnökök gondoltak a biztonságra is, csak akkor indul el a masina motorja, hogy mindenhol megfelelően rögzítettünk mindent. Ha valahol nem csavartuk vagy pattintottuk be az eszközöket, akkor nem fog elindulni a készülék - továbbá fontos az is, hogy túlmelegedés esetén is leáll.

Sütés mesterfokon - teszteltük a Sencor STM 7877 konyhai robotgépet - 3. kép

Több fokozatot is választhatunk a húsdarálónak, így durvább vagy finomabb darálási lehetőség is rendelkezésünkre áll. A húsdarálót át lehet alakítani házi kolbász készítésére is. Az alapanyagokat egyszerűen ledarálhatjuk, majd a csomagban található kolbásztöltő feltét segítségével percek alatt elkészíthető a finom házi kolbász, grill kolbász - ezt a funkciót a férfiak fogják a leginkább kedvelni.

A húsdaráló utolsó kiegészítője a karácsonyi sütemények bajnoka: a keksz készítő, amivel különböző formájú darálós kekszeket készíthetünk. Az alaptésztát percek alatt elkészíti nekünk a Sencor készüléke. Ezután pedig csak be kell tölteni a húsdarálóba, ráhelyezni a megfelelő formát és már adagolja is nekünk a kekszeket.

A Sencor STM 7877-re egy nagyteljesítményű turmixgépet is felhelyezhetünk, mellyel smootheikat, krémleveseket vagy akár jégkását is lehet készíteni. Mi egy brokkoli krémlevest készítettünk a teszt során, melyet másodpercek alatt krémes állagúra turmixolt, ráadásul nem használtuk a legnagyobb fokozatot hozzá. Nagyon könnyen el lehet mosni a turmixkehelyt, ám a pengékkel óvatosan kell bánni, nagyon élesek.

Sütés mesterfokon - teszteltük a Sencor STM 7877 konyhai robotgépet - 4. kép

A csomagban egyébként még találunk kettő nemesacél tálat, egy 4,5 litereset és egy 3 litereset, ami egy piskóta elkészítésénél nagyon jól tud jönni, mert egymás után fel lehet verni a hozzávalókat, nem kell tálakat mosogatni. Mind a két tálhoz jár fedő is, ami tészta kelesztésnél nagyon hasznos tud lenni. Mindezek mellett pedig négy nélkülözhetetlen tartozékot rejt a csomag: ballonos habverőt, dagasztó horgot, sima habverőt és egy speciális flexibilis habverőt.

Mester a konyhában

Tesztünk során készítettünk egy finom, fűszeres karácsonyi kekszet, amit alig 8 perc alatt összeállítottunk a géppel, ebben benne volt a vaj kihabosítása a cukorral, valamint a többi hozzávaló hozzáadása is. Ehhez a habverő kiegészítőt használtuk, ami maradéktalanul, az összes hozzávalót összeszedte a keverőtál oldaláról. Nagyon könnyű volt tisztítani, nem maradt foltos. Szívből ajánljuk bárkinek, aki szeret sütni, főzni vagy csak most szeretne belekóstolni a konyhaművészet világába.

Sütés mesterfokon - teszteltük a Sencor STM 7877 konyhai robotgépet - 5. kép

A Sencor STM 7877 multifunkciós konyhai robotgépet olyanoknak ajánljuk, akik nem szeretnének sok konyhai gépet vásárolni, hanem szeretnének egyet, de az tudjon szinte mindent. Ez a konyhai eszköz tényleg szinte mindent tud, ráadásul a dizájnos külsőnek köszönhetően ezt nem kell elpakolni a konyhapultról, csak a megfelelő színt kell kiválasztani. A készülék 135 990 forintos áron érhető el, de több elektronikai eszközöket áruló boltban ennél sokkal olcsóbban is hozzá lehet jutni - nagyon megéri a befektetést.
4 hozzászólás

moni1294

1 éve, 5 hónapja és 6 napja

Ez nagyon szuper! meglepett smiley Nekem egy 20 ezer forintos Lidl gépem van, de az nagyon messze van ettől, ez egy álom! mosolygó smiley

válasz erre

EszterSzabadkai

1 éve, 5 hónapja és 13 napja

Hihetetlen hogy milyen gépeket csinálnak már. És tökre megéri az ilyen.

válasz erre

csillucs

1 éve, 5 hónapja és 13 napja

Ahh a vágyam egy ilyen robotgép, már régóta szemezgetek egy sencorral, bár nem ezzel a modellel, de ez most nagyon megtetszett. mosolygó smiley

válasz erre

zitucska

1 éve, 5 hónapja és 14 napja

Ejha, ez tényleg mindent tud. meglepett smiley

válasz erre