Hozzávalók:
500 g csirkemell
1 db tojás
30 g reszelt parmezán sajt
3-4 evőkanál zsemlemorzsa
fél fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem
kevés olaj
Elkészítés:
A húst először daráljuk le, ha erre nincs lehetőségünk, akkor próbáljuk meg nagyon apróra összevágni. Tegyük egy tálba és adjuk hozzá a tojást, az apróra vágott hagymát, a reszelt fokhagymát, a sajtot és a fűszereket. Kezdjük el összedolgozni a masszát és adagoljunk hozzá zsemlemorzsát. Érezni fogjuk, hogy mennyi zsemlemorzsát adjunk hozzá.
Ha összeállt, akkor készítsünk kisebb gombócokat, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kenjük meg egy kevés olajjal és előmelegített sütőben 180 fokon süssük 25-30 percig. Elkészíthetjük air-fryerben is vagy egyszerű serpenyőben. Főzelékekhez is tökéletes.