-1 °C
tiszta égbolt
2025. február 17., hétfő
Donát

Burgonyás lángos

2016. július 17.
3.9461
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Nem csak a strandon, hanem akár otthon is élvezhetjük a nyári egyik legsikeresebb ételét, a lángost. Ma megmutatjuk, hogyan készíthetsz burgonyás lángost otthon, de ha az eredeti receptre vagy kíváncsi, akkor kattints ide.


Hozzávalók:
250 g főtt burgonya
200 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
15 g élesztő
500 g búzaliszt
1 nagy csipet só
étolaj

Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Mérjünk ki 250 g-ot és törjük össze, hagyjuk kihűlni. A tejet kissé melegítsük fel és tegyük bele a cukrot, valamint a friss élesztőt. Hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson.

A lisztet tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá a sót, a burgonyát és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, majd takarjuk le és meleg helyen 45 percig kelesztjük. Ha megkelt, akkor egy kissé olajos asztalon, olajos kézzel szaggassunk ki akkora darabokat, amekkora lángosokat szeretnénk.

Húzzuk szét a tésztát és forró olajban süssük ki őket. Sajttal, tejföllel vagy fokhagymával ízlés szerint fogyasszuk.

Fotó kredit: http://tucsokbogar.blogspot.hu
kattints ide. '>
2 hozzászólás

Mirjam

9 éve, 4 hónapja és 1 napja

Huu de ennék most egy jó lángost.

válasz erre

Lili

9 éve, 4 hónapja és 1 napja

Burgonyásat szerintem még nem ettem, de a lángos mindenhogy jó. röhögő smiley

válasz erre