Hozzávalók:
250 g főtt burgonya
200 ml 2,8%-os tej
1 teáskanál kristálycukor
15 g élesztő
500 g búzaliszt
1 nagy csipet só
étolaj
Elkészítés:
A burgonyát pucoljuk meg, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Mérjünk ki 250 g-ot és törjük össze, hagyjuk kihűlni. A tejet kissé melegítsük fel és tegyük bele a cukrot, valamint a friss élesztőt. Hagyjuk 10 percig pihenni, hogy felfusson.
A lisztet tegyük egy keverőtálba, adjuk hozzá a sót, a burgonyát és a felfuttatott élesztőt. Alaposan dolgozzuk össze a tésztát, majd takarjuk le és meleg helyen 45 percig kelesztjük. Ha megkelt, akkor egy kissé olajos asztalon, olajos kézzel szaggassunk ki akkora darabokat, amekkora lángosokat szeretnénk.
Húzzuk szét a tésztát és forró olajban süssük ki őket. Sajttal, tejföllel vagy fokhagymával ízlés szerint fogyasszuk.
Fotó kredit: http://tucsokbogar.blogspot.hu