10 °C
erős felhőzet
2025. március 14., péntek
Matild

Lángos recept

2014. február 27.
5.3961
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A nyárról eszünkbe jut a Balaton, arról pedig az isteni sajtos-tejfölös lángos, melyet jó sok fokhagymával megkenünk. Ezt a finomságot otthon is könnyen elkészíthetjük.


Hozzávalók:
1 kg liszt
5-6 dl langyos víz
1 csomag élesztő
pici cukor az élesztő futtatásához
2 kávéskanál só
olaj

Elkészítés:
Az élesztőt a langyos vízen, cukorral futtassuk fel, majd adjuk a liszthez. Az összetevőkből dagasszunk kicsit nyúlékony, puha tésztát. Pihentessük körülbelül 1-1,5 órát, hogy megkeljen. Ezt követően olajos kézzel kiszaggatjuk a lángosokat és formázzuk őket.

Fontos, hogy a kiszaggatott tésztát nagyon forró olajba tegyük bele és süssük ki. Ízlés szerint fokhagymával megkenjük, majd tejfölt és sajtot teszünk rá.
9 hozzászólás

vyck66

11 éve, 9 hónapja és 11 napja

Én szoktam bele kettő krummplit is tenni

válasz erre

dgabriella

11 éve, 9 hónapja és 13 napja

az én receptem is nagyon hasonló. ez nagyon jó

válasz erre

Pocok

11 éve, 11 hónapja és 27 napja

Jó kis piaci lángost de ennék!

válasz erre

krisztike

12 éve,

A világ egyik legfinomabb kajája!mosolygó smiley

válasz erre

Sonci

12 éve,

Sosem csináltam még.mosolygó smiley Kedvencekbe teszem, nyáron fogok csinálni!

válasz erre

Mirjam

12 éve,

Ezt ki fogom próbálni. Én is imádom a lángost mosolygó smiley

válasz erre

Gucci

12 éve,

Én a sima sajtosat szeretem sok fokhagymával! mosolygó smiley De készíteni nem tudnék ilyet.

válasz erre

bonita

12 éve,

De ennék egy jó kis sajtos tejfölös lángost. Én még otthon nem készítettem, de nem tűnik nehéznek. mosolygó smiley

válasz erre

Lili

12 éve,

De szeretem a lángost! mosolygó smiley

válasz erre