1 °C
borús égbolt
2025. január 16., csütörtök
Gusztáv

Alkoholmentes házi tojáslikőr (Eggnog)

2020. december 15.
67.2991
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Mai receptünk az amerikaiak egyik kedvenc karácsonyi itala, az eggnog, avagy magyarul a tojáslikőr, melyet most alkoholmentes változatban készítettünk el.


Hozzávalók:
6 db tojássárgája
150 g kristálycukor
5 dl tej 3,5%-os tej
2,5 dl habtejszín
1 vaníliarúd
fél teáskanál reszelt szerecsendió
1 nagy csipet só

Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd keverjük hozzá a kristálycukrot. A fehérjéből érdemes habkarikát készíteni. A tejet és a tejszínt egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a sót és a szerecsendiót, valamint a vaníliarúd kikapart magját és elkezdjük melegíteni. Fontos, hogy ne forraljuk fel, csak melegítjük. Ha már gőzölög a tej, akkor apránként keverjük a tojásos részhez. Majd öntsük vissza az egészet a lábosba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön.

Nem szabad túl sűrűre főzni, ugyanis ha kihűlt, akkor még fog egy kicsit sűrűsödni. 10-15 perc alatt el is készül. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük üvegbe és a hűtőbe. Másnap már lehet is fogyasztani.
2 hozzászólás

Edit90

4 éve, 5 hónapja és 8 napja

Na ezt kipróbálom bár egy kis alkoholt teszek bele. mosolygó smiley

válasz erre

zsebibaba

4 éve, 5 hónapja és 8 napja

Ez óriási kedvenc mosolygó smiley

válasz erre