Hozzávalók:
6 db tojássárgája
150 g kristálycukor
5 dl tej 3,5%-os tej
2,5 dl habtejszín
1 vaníliarúd
fél teáskanál reszelt szerecsendió
1 nagy csipet só
Elkészítés:
A tojásokat válasszuk szét, majd keverjük hozzá a kristálycukrot. A fehérjéből érdemes habkarikát készíteni. A tejet és a tejszínt egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a sót és a szerecsendiót, valamint a vaníliarúd kikapart magját és elkezdjük melegíteni. Fontos, hogy ne forraljuk fel, csak melegítjük. Ha már gőzölög a tej, akkor apránként keverjük a tojásos részhez. Majd öntsük vissza az egészet a lábosba és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett hagyjuk, hogy besűrűsödjön.
Nem szabad túl sűrűre főzni, ugyanis ha kihűlt, akkor még fog egy kicsit sűrűsödni. 10-15 perc alatt el is készül. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük üvegbe és a hűtőbe. Másnap már lehet is fogyasztani.