Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
500 g porcukor
fél citrom leve
8 g étkezési keményítő
4 csepp ételfesték
Elkészítés:
Egy edényben tegyünk fel vizet forrni. Közben egy másik edényben keverjük picit össze a tojásfehérjét, a porcukrot, a citromlevet és a keményítőt. Ha már kezd forrni a víz, tegyük rá az edényt és habverővel kezdjük el felverni a habot. Akkor vegyük le, ha már a hab 60-70 fokot elérte. Ha az ujjunkat már csípi, akkor elérte a kellő hőfokot.
Vegyük le a gőzről és verjük további 15-20 percig, amíg a krém kemény habbá nem válik. Ezután lehet ételfestékkel színesíteni. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kezdjük el kinyomni a karikákat. Ezt követően előmelegített sütőben, 80 fokon 1,5-2 órán keresztül szárítjuk.