20 °C
kevés felhő
2025. június 05., csütörtök
Fatime

Tökéletes karácsonyi habkarika recept

2017. december 15.
3.2583
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
A karácsonyi menü egyik elengedhetetlen édessége, a habkarika. Ezeket akár a karácsonyfára is fel lehet akasztani, de a legjobb ha megesszük. Ma megmutatjuk, hogyan készítheted el a tökéletes habkarikát.


Hozzávalók:
4 db tojásfehérje
500 g porcukor
fél citrom leve
8 g étkezési keményítő
4 csepp ételfesték

Elkészítés:
Egy edényben tegyünk fel vizet forrni. Közben egy másik edényben keverjük picit össze a tojásfehérjét, a porcukrot, a citromlevet és a keményítőt. Ha már kezd forrni a víz, tegyük rá az edényt és habverővel kezdjük el felverni a habot. Akkor vegyük le, ha már a hab 60-70 fokot elérte. Ha az ujjunkat már csípi, akkor elérte a kellő hőfokot.

Vegyük le a gőzről és verjük további 15-20 percig, amíg a krém kemény habbá nem válik. Ezután lehet ételfestékkel színesíteni. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire kezdjük el kinyomni a karikákat. Ezt követően előmelegített sütőben, 80 fokon 1,5-2 órán keresztül szárítjuk.
3 hozzászólás

moni1294

8 éve, 1 hónapja és 11 napja

Nem könnyű elkészíteni. Sok macera van vele.

válasz erre

kalifa

8 éve, 1 hónapja és 12 napja

De imádom! mosolygó smiley Régen akasztottuk a fára, de most már csak esszük.

válasz erre

becky

8 éve, 1 hónapja és 12 napja

Őszintén szólva én egyszer próbálkoztam ezzel, de nekem nem jött össze.. Nem volt olyan, mint mondjuk amit a boltban megveszek. Azóta inkább nem sütök röhögő smiley

válasz erre