Az egyik legegyszerűbb a mediterrán típusú, mozzarellás bulgur saláta, melyhez alig kell néhány hozzávaló és percek alatt össze lehet dobni. Mivel nem tartalmaz húst, így vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják, sőt vegánok is, csupán a mozzarellát kell kicserélni megfelelő alapanyagra.
Ha szeretjük a spenótot, akkor érdemes kipróbálni a spenótos bulgur salátát, mely a mozzarellás változathoz hasonlóan, szintén nem tartalmaz húst. Ezeket a salátákat természetesen nem csak magukban lehet fogyasztani, akár köretnek is kiválóak, csirkéhez vagy éppen pulykához.
A bulgurból könnyen lehet egytálételt is készíteni, méghozzá egy kis csirke felhasználásával. A csirkés bulgurt hamar össze lehet dobni, akár a rohanó hétköznapokon is, így mindig rendes főtétel kerülhet az asztalra. A gyerekek is biztosan hamar meg fogják kedvelni a rizs helyett.
Végezetül, lassan itt a cukkini szezon ismét, így érdemes lesz a sok cukkiniből cukkinis bulgur salátát készíteni. Persze aki előre gondolkodott és rakott el télire egy kis cukkinit, annak könnyű dolga van a saláta elkészítésével, de rengeteg piacon lehet kapni ezt a nagyszerű zöldséget.