Hozzávalók:
300 g brokkoli
300 g csirkemell
1 szál újhagyma
150 g koktélparadicsom
150 ml víz
45 g bulgur
3 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál lime lé
só, bors
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, majd enyhén sós vízben kezdjük el párolni. 10-15 perc alatt puhára főzzük. A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk és borsozzuk végül kevés olajon megsütjük. A bulgurt felöntjük a vízzel, pár percig főzzük, majd elzárjuk a tüzet és hagyjuk lefedve, hogy magába szívja a vizet. Sózzuk, borsozzuk.
A paradicsomokat félbevágjuk, az újhagymát apróra vágjuk, majd a hozzávalókat összekeverjük. Az öntethez keverjük össze az olívaolajat, a balzsamecetet és a lime levét. Meglocsoljuk vele a salátát.