13 °C
szórványos felhőzet
2024. március 29., péntek
Auguszta

5 őszi kirándulóhely a hétvégékre

2021. október 17.
58.6121
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Mariann profilja, adatai
Mariann
Ősszel a természet egy egészen színes és különleges arcát mutatja, melyet érdemes felfedezni hazánk gyönyörű tájain. Mai cikkünkben mutatunk néhány különleges kirándulóhelyet, melyet nem csak napsütéses időben érdemes megnézni, hanem akár kissé borongósabb, hidegebb időben is meg lehet nézni. Természetesen a legjobb tippeket pedig Tőletek is várjuk a komment szekcióban.


1. Hubertlaki-tó

Hazánkban is van egy "Gyilkos-tó" a Bakonybél közelében, mely az erdélyi testvéréhez hasonlóan a víztükrét megszakítják a tóból kiálló elárasztott fák csonkjai. Az embernek az az érzése támad, mintha Erdélyben lenne, az igazi Gyilkos-tónál. A Hubertlaki-tó a Bakony egyik legszebb kirándulóhelye, mely ilyenkor ősszel is lenyűgöző, de az év bármely időszakában is nagyszerű látványt nyújt. Kerékpárral és gyalog is könnyen megközelíthető, hétvégi programnak nagyszerű.

Fotó: Farkas Péter

Fotó: Farkas Péter


2. Makói lombkoronasétány

Makóról azonnal eszünkbe jut a jófajta magyar hagyma és a termálvíz, de itt található hazánk egyik leghosszabb lombkoronasétánya is. Az ide látogatók 10 méter magasban sétálhatnak egy 191 méter hosszú, függőhidakkal összekötött és 10 állomással rendelkező tanösvényen. Ilyen magasságban igazán gyönyörű kilátásban lehet része az embernek, ősszel pedig gyönyörűek a fák lombjai. Az igazán merészek még egy 18 méter magas kilátóba is felmehetnek az út végén.

Makói lombkoronasétány

Makói lombkoronasétány


3. Karcagi lombkoronasétány

Ha nem lenne elég a lombkoronasétányból, akkor következő állomásunk a karcagi tanösvény legyen, ahol egy 300 méter hosszú és 6 méter magas lombkoronasétány vár bennünket. Az egész évben látogatható létesítmény teljesen ingyenes, rengeteg interaktív állomással rendelkezik és még játszótér is található itt. A Karcagi Parkerdőben található sétány igazi különlegesség a hazai lombkoronasétányok között, érdemes bármilyen évszakban elmenni ide.

4. Szarvasi Arborétum

A természetnél maradva érdemes ellátogatni a Szarvasi Arborétumba, ahol nem csak a gyönyörű természetben sétálhatunk, hanem megcsodálhatjuk a mini Magyarországot is, azaz a makettből felépített hazánkat. De itt találhatóak a hatalmas mamutfenyők, és hazánk történelmi közepe is. Rengeteg látnivaló van a hatalmas arborétumba, ahol kisebb-nagyobb sétákat tehetünk a különböző körutakon. Ide is érdemes egész évben ellátogatni gyerekekkel.

Fotó: Nagy Gábor

Fotó: Nagy Gábor


5. Kápolnapuszta Bivalyrezervátum

A hatalmas rezervátum a hazánkban őshonosnak számító bivaly fennmaradására jött létre. A látogatók megfigyelhetik a bivalyok életét, ahogy dagonyáznak vagy éppen legelésznek, de emellett fürgén futkározó ürgéket is lehet itt látni. A gyerekeket állatsimogató is várja, de a teljes rezervátum gyalog bejárható. Átsétálhatunk a Kányavári-hídon is, mely egy gyönyörű fából készült híd, ami ilyenkor ősszel még szebb látványt nyújt.

Mi ezeket a kirándulóhelyeket ajánljuk ősszel, de egy korábbi cikkünkben további ötleteket találhattok, hogy hová érdemes ellátogatni hazánkban ebben a gyönyörű időszakban.

Fotó: Zuzana Szaloova

Fotó: Zuzana Szaloova


3 hozzászólás

mokus84

2 éve, 7 hónapja és 21 napja

Ezek nagyon tetszenek. Remélem még lesz szép napos őszi idő.

válasz erre

Tekla

2 éve, 7 hónapja és 25 napja

Ahh de jó helyek ezek. Köszi a tippeket.

válasz erre

kalifa

2 éve, 7 hónapja és 25 napja

De király helyek!

válasz erre