13 °C
enyhe eső
2024. március 29., péntek
Auguszta

Magyarország 5 legszebb őszi kirándulóhelye

2017. szeptember 30.
13.5281
Figyelem! Ez a cikk már több, mint egy éves! A benne lévő információk elavultak lehetnek!
Brauny profilja, adatai
Brauny
Az őszi időszak bár sokak számára a bezárkózást jelenti, azonban a csodálatos színben játszó őszi erdők az emberek egy jelentős részét arra ösztönzik, hogy kilátogassanak a közeli erdőkbe, vagy csak nagy kirándulásokat tegyenek az ország ilyenkor is csodálatos vidékein. Ha te is szeretnél menni és nagyokat sétálni, közben gyönyörködni a szép őszi tájban, engedd meg, hogy figyelmedbe ajánljuk Magyarország 5 legszebb őszi kirándulóhelyét.


1. Dobogókő

Dobogókő azért nagyon ajánlott, mert Pest megye határában, Budapesttől alig 25 kilométerre található, a Visegrádi-hegység részeként. Ismert gyógyüdülőhely, amely télen és nyáron kedvelt kirándulóhely, meditációs pontjai mellett pedig számtalan kilátót találhatunk, amelyek segítségével az ország legszebb panorámájában gyönyörködhetünk - az őszi színekkel tarkított erdők esetében pedig pláne.

Magyarország 5 legszebb őszi kirándulóhelye - 2. kép

2. Szalajka-völgy

A Szalajka-völgy a Bükk-hegység lábánál található, a heves megyei Szilvásvárad közelében, Budapesttől mintegy 160 kilométerre. A Szalajka-völgy olyan különleges természeti jelenségeknek ad otthont, mint az egyedülálló Fátyol vízesés, a pisztrángban gazdag Szalajka-patak, az Istállós-kői barlangrendszer vagy a Szilvásváradi Erdei Vasút, ami ősszel is igazán csodálatos látványt kínál.

3. Lillafüred

A csodálatos Lillafüred egy kicsit olyan, mintha nem is Magyarországon, hanem a távoli Kárpátokban, vagy egy északi fjordban lenne megtalálható. Az Északi-középhegység egyik legszebb helyszíne csodálatos látványvilágot garantál ősszel a hatalmas hegyekkel, erdőkkel, vagy éppen a Hámori-tóval. Ezen túlmenően érdemes felkeresni itt a függőkertet, amely csodálatos kilátás társaságában egyenesen elvisz hazánk legmagasabb vízeséséhez is.

4. Nemzeti Botanikus Kert

Bár az őszi látnivalók esetében szinte bármelyik magyar botanikus kertet és arborétumot ideírhatnánk, ha viszont valami igazi különlegességre vágyunk, akkor a vácrátóti Nemzeti Botanikus Kertet válasszuk magunknak. Hogy miért? Nos, pusztán azért, mert a kert 27 hektáron terül el és majdnem 13 ezer növénytípus található meg benne, ezáltal garantált, hogy az ősz legkülönfélébb arcát ismerhetjük meg itt.

Magyarország 5 legszebb őszi kirándulóhelye - 3. kép

5. Szigligeti vár

A szigligeti vár önmagában nem igazán különleges ősszel, ellenben a várrom tetejére érve olyan kilátás tárul elénk, amihez foghatóval garantáltan soha nem találkozhattunk még korábban. Innen nyílik ugyanis az egyik legszebb panoráma a Balatonra, illetve a közeli tanúhegyekre, amelyek egy-egy színes kis dombként jelennek meg a szemünk előtt. Garantáltan órákig gyönyörködünk majd bennük!

+1. Őrség

Az Őrség Magyarország egyik legnagyobb összefüggő erdőségével gyönyörködhet, így a Nyugat-Magyarország csodálatos kapujában garantáltan találunk majd kisebb-nagyobb hegyeket és erdőségeket, amelyekben élvezhetjük az ősz csodáit. Persze már az is élmény, ha csak átautózunk rajta, pláne abban az esetben, ha utazásunk során érintjük a közelben fekvő Vendvidéket és észak felé haladunk az Alpokalja mentén.
3 hozzászólás

mokus84

7 éve, 18 napja

Zebegény és a Duna-kanyar rész is csodás. Én imádom azt a helyet, sétálni a Duna partján.

válasz erre

Bogyó

7 éve, 19 napja

Lillafüred csodás ilyenkor. mosolygó smiley

válasz erre

Natasha

7 éve, 19 napja

Imádom ezeket a helyeket. Még Tatát írnám be a listába.

válasz erre